'Ofwel legt ge klacht neer, ofwel houdt ge uw mond.' Dat zei oud-premier Yves Leterme (CD&V) in Terzake tegen Ivan Van de Cloot. De econoom had zich onlangs in Knack beklaagd over bedreigingen uit politieke hoek aan het adres van hemzelf en al wie kritiek heeft op het dossier rond Dexia en het ACW.

"Onlangs reisde een belangrijke Vlaamse handelsmissie naar de VS. Op de exportmissie in Houston vertelde een topminister aan de journalisten dat iedereen die kritiek had gegeven op het ACW één voor één zou worden aangepakt. En terwijl hij dat vertelde, maakte hij van zijn hand een revolver en schoot hij".

Dit verhaal liet Van de Cloot in Knack optekenen. In Terzake herhaalde hij dat hij al meermaals het slachtoffer is geweest van intimidatie en dat hij mensen kent die daar anoniem willen over getuigen.

Yves Leterme zei dat de econoom klacht moest indienen of moest zwijgen. Leterme zei dat hij zelf ook ooit, toen hij minister-president was, klacht indiende na bedreigingen. "Er zijn twee veroordelingen geweest van mensen die mij en mijn kinderen bedreigd hebben", zei Leterme.

"UIt respect voor democratie en rechtstaat: ofwel legt ge klacht neer, ofwel houdt ge uw mond.. Want dit schept een sfeer van verdachtmakingen rond toppolitici.

'Ofwel legt ge klacht neer, ofwel houdt ge uw mond.' Dat zei oud-premier Yves Leterme (CD&V) in Terzake tegen Ivan Van de Cloot. De econoom had zich onlangs in Knack beklaagd over bedreigingen uit politieke hoek aan het adres van hemzelf en al wie kritiek heeft op het dossier rond Dexia en het ACW. "Onlangs reisde een belangrijke Vlaamse handelsmissie naar de VS. Op de exportmissie in Houston vertelde een topminister aan de journalisten dat iedereen die kritiek had gegeven op het ACW één voor één zou worden aangepakt. En terwijl hij dat vertelde, maakte hij van zijn hand een revolver en schoot hij". Dit verhaal liet Van de Cloot in Knack optekenen. In Terzake herhaalde hij dat hij al meermaals het slachtoffer is geweest van intimidatie en dat hij mensen kent die daar anoniem willen over getuigen. Yves Leterme zei dat de econoom klacht moest indienen of moest zwijgen. Leterme zei dat hij zelf ook ooit, toen hij minister-president was, klacht indiende na bedreigingen. "Er zijn twee veroordelingen geweest van mensen die mij en mijn kinderen bedreigd hebben", zei Leterme. "UIt respect voor democratie en rechtstaat: ofwel legt ge klacht neer, ofwel houdt ge uw mond.. Want dit schept een sfeer van verdachtmakingen rond toppolitici.