Dat zegt hij in een gesprek met De Morgen. Het dogma dat de katholieke kerk alleen man-vrouwrelaties kan aanvaarden, stelt hij dus openlijk in vraag.

Met zijn pleidooi is Johan Bonny een van de eerste kerkelijke leiders die het absolute monopolie van het man-vrouwhuwelijk openbreekt.

"We moeten binnen de kerk zoeken naar een formele erkenning van de relationaliteit die ook bij veel holebikoppels aanwezig is. Zoals er ook in de samenleving een diversiteit aan legale kaders bestaat voor partners, moet er in de kerk een diversiteit aan erkenningsvormen komen." Ho

Holebirelaties moeten voor hem een kerkelijke zegen kunnen krijgen.

Bonny is de gedoodverfde opvolger van aartsbisschop André Léonard, die in 2015 met pensioen gaat.

(Belga/RR)

Dat zegt hij in een gesprek met De Morgen. Het dogma dat de katholieke kerk alleen man-vrouwrelaties kan aanvaarden, stelt hij dus openlijk in vraag. Met zijn pleidooi is Johan Bonny een van de eerste kerkelijke leiders die het absolute monopolie van het man-vrouwhuwelijk openbreekt. "We moeten binnen de kerk zoeken naar een formele erkenning van de relationaliteit die ook bij veel holebikoppels aanwezig is. Zoals er ook in de samenleving een diversiteit aan legale kaders bestaat voor partners, moet er in de kerk een diversiteit aan erkenningsvormen komen." HoHolebirelaties moeten voor hem een kerkelijke zegen kunnen krijgen. Bonny is de gedoodverfde opvolger van aartsbisschop André Léonard, die in 2015 met pensioen gaat.(Belga/RR)