De Antwerpse bisschop Johan Bonny, is teleurgesteld over het ontslag van de woordvoerder van aartsbisschop André Léonard. Volgens Bonny hadden de bisschoppen een goede relatie met Jürgen Mettepenningen.

'Zijn relatie met de bisschoppenconferentie is altijd zeer goed geweest', zo zei Bonny aan de VRT. 'Wij hebben altijd zeer goed kunnen samenwerken in de moeilijke periode waar we nu doorgaan. In die zin kijken wij met grote dankbaarheid terug naar wat Jürgen gedaan heeft en vinden het wat jammer, meer dan jammer, dat hij die beslissing genomen heeft'.

'Ongeziene uithaal'

Bert Claerhout, de hoofdredacteur van het katholieke weekblad Kerk & Leven, noemt de uitlatingen van Mettepenningen over Léonard ongezien in ongezien in kerkelijke kringen, waar doorgaans in omzwachtelde termen wordt gesproken. 'Het ging echt om een frontale aanval op de persoon van de aartsbisschop'.

Volgens Claerhout bevond Mettepenningen zich al een tijd in een spreidstand. 'De vraag was alleen: hoe lang houdt hij dat nog vol'. Léonard moet zich nu volgens Claerhout gaan bezinnen over zijn rol. 'Wil hij verdeeldheid blijven zaaien of wil hij eenheid bewerkstelligen?'.

De Antwerpse bisschop Johan Bonny, is teleurgesteld over het ontslag van de woordvoerder van aartsbisschop André Léonard. Volgens Bonny hadden de bisschoppen een goede relatie met Jürgen Mettepenningen. 'Zijn relatie met de bisschoppenconferentie is altijd zeer goed geweest', zo zei Bonny aan de VRT. 'Wij hebben altijd zeer goed kunnen samenwerken in de moeilijke periode waar we nu doorgaan. In die zin kijken wij met grote dankbaarheid terug naar wat Jürgen gedaan heeft en vinden het wat jammer, meer dan jammer, dat hij die beslissing genomen heeft'. 'Ongeziene uithaal' Bert Claerhout, de hoofdredacteur van het katholieke weekblad Kerk & Leven, noemt de uitlatingen van Mettepenningen over Léonard ongezien in ongezien in kerkelijke kringen, waar doorgaans in omzwachtelde termen wordt gesproken. 'Het ging echt om een frontale aanval op de persoon van de aartsbisschop'.Volgens Claerhout bevond Mettepenningen zich al een tijd in een spreidstand. 'De vraag was alleen: hoe lang houdt hij dat nog vol'. Léonard moet zich nu volgens Claerhout gaan bezinnen over zijn rol. 'Wil hij verdeeldheid blijven zaaien of wil hij eenheid bewerkstelligen?'.