Voor het dringend ziekenvervoer voerde de federale regering begin dit jaar een vast tarief van 60 euro in, ongeacht het aantal kilometers dat moet worden gereden. Het andere ziekenvervoer is een bevoegdheid van de Vlaamse regering.

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) denkt nu aan een gelijkaardige tariefzekerheid. 'Dat is in het regeerakkoord opgenomen', klinkt het op zijn kabinet. 'Hoe en in welke vorm, dat moet nog worden bepaald. Maar de patiënt zal weten waar hij aan toe is, en voor elke dienst binnen het niet-dringende ziekenvervoer zal eenzelfde tarief worden toegepast.'

Vanaf de zomer van 2020 moeten de tarieven in de ziekenwagen aan­gekondigd zijn en moet de ambulancedienst vooraf kunnen zeggen wat de rit ongeveer gaat kosten.

Voor het dringend ziekenvervoer voerde de federale regering begin dit jaar een vast tarief van 60 euro in, ongeacht het aantal kilometers dat moet worden gereden. Het andere ziekenvervoer is een bevoegdheid van de Vlaamse regering. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) denkt nu aan een gelijkaardige tariefzekerheid. 'Dat is in het regeerakkoord opgenomen', klinkt het op zijn kabinet. 'Hoe en in welke vorm, dat moet nog worden bepaald. Maar de patiënt zal weten waar hij aan toe is, en voor elke dienst binnen het niet-dringende ziekenvervoer zal eenzelfde tarief worden toegepast.' Vanaf de zomer van 2020 moeten de tarieven in de ziekenwagen aan­gekondigd zijn en moet de ambulancedienst vooraf kunnen zeggen wat de rit ongeveer gaat kosten.