Binnenkort ook vast tarief voor niet-dringend ziekenvervoer

Wouter Beke (CD&V) © Belga

De Vlaamse re­gering wil een vast tarief voor niet-dringend patiëntenvervoer. Het gaat dan om ziekenwagens die ­patiënten voor een onderzoek of ­opname moeten overbrengen van bijvoorbeeld het ene ziekenhuis naar het andere, schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen donderdag. Nu lopen de prijzen nog vaak uiteen en dekt het ziekenfonds niet alle ziekenwagenritten.

Voor het dringend ziekenvervoer voerde de federale regering begin dit jaar een vast tarief van 60 euro in, ongeacht het aantal kilometers dat moet worden gereden. Het andere ziekenvervoer is een bevoegdheid van de Vlaamse regering.

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) denkt nu aan een gelijkaardige tariefzekerheid. ‘Dat is in het regeerakkoord opgenomen’, klinkt het op zijn kabinet. ‘Hoe en in welke vorm, dat moet nog worden bepaald. Maar de patiënt zal weten waar hij aan toe is, en voor elke dienst binnen het niet-dringende ziekenvervoer zal eenzelfde tarief worden toegepast.’

Vanaf de zomer van 2020 moeten de tarieven in de ziekenwagen aan­gekondigd zijn en moet de ambulancedienst vooraf kunnen zeggen wat de rit ongeveer gaat kosten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content