Zo bericht het Nederlandse weekblad Binnenlands Bestuur. Gaat Eindhoven dicht dan zou Nederland 2 tankervliegtuigen en 4 c-130's naar Melsbroek willen verhuizen. Op het kabinet van defensieminister Pieter De Crem wil men niet reageren op het bericht, maar de minister staat gekend als pleitbezorger van meer internationale militaire samenwerking.

De plannen van Hillen
De sluiting van de vliegbasis in Eindhoven zou kaderen in het strategisch vastgoedplan van de Nederlandse minister van Defensie Hans Hillen. De grond is van de Nederlandse Defensie, maar huisvest ook de grootste regionale luchthaven van het land: Eindhoven Airport. De overheid zou de grond aan de aandeelhouders van de burgerluchthaven willen verkopen.

Droom van de Nederlanders?

Oorspronkelijk zou Hillen op 1 juli bekendmaken welke defensielocaties gesloten worden, maar die aankondiging is intussen uitgesteld tot "deze zomer". Minister van Defensie Pieter De Crem pleit al langer voor meer "pooling en sharing" van militair materiaal met onze buurlanden. Er loopt overleg met Nederland over bijkomende mogelijkheden, maar de verhuis naar Melsbroek is daar volgens welingelichte bronnen nog niet aan bod gekomen. "Het gaat om een droom van de Nederlanders", luidt het daar. Op andere plaatsen klinkt echter: "waar rook is, is vuur".

Gezamenlijke controle

De gezamenlijke controle over de militaire transportvliegtuigen van Duitsland, Frankrijk, Nederland en België gebeurt op dit moment al vanuit het EATC-centrum in Eindhoven, al staan de toestellen wel nog steeds in hun respectievelijke thuislanden. Een verhuis betekent niet noodzakelijk de verhuis van het EATC. (Belga)

Zo bericht het Nederlandse weekblad Binnenlands Bestuur. Gaat Eindhoven dicht dan zou Nederland 2 tankervliegtuigen en 4 c-130's naar Melsbroek willen verhuizen. Op het kabinet van defensieminister Pieter De Crem wil men niet reageren op het bericht, maar de minister staat gekend als pleitbezorger van meer internationale militaire samenwerking. De plannen van Hillen De sluiting van de vliegbasis in Eindhoven zou kaderen in het strategisch vastgoedplan van de Nederlandse minister van Defensie Hans Hillen. De grond is van de Nederlandse Defensie, maar huisvest ook de grootste regionale luchthaven van het land: Eindhoven Airport. De overheid zou de grond aan de aandeelhouders van de burgerluchthaven willen verkopen. Droom van de Nederlanders? Oorspronkelijk zou Hillen op 1 juli bekendmaken welke defensielocaties gesloten worden, maar die aankondiging is intussen uitgesteld tot "deze zomer". Minister van Defensie Pieter De Crem pleit al langer voor meer "pooling en sharing" van militair materiaal met onze buurlanden. Er loopt overleg met Nederland over bijkomende mogelijkheden, maar de verhuis naar Melsbroek is daar volgens welingelichte bronnen nog niet aan bod gekomen. "Het gaat om een droom van de Nederlanders", luidt het daar. Op andere plaatsen klinkt echter: "waar rook is, is vuur". Gezamenlijke controle De gezamenlijke controle over de militaire transportvliegtuigen van Duitsland, Frankrijk, Nederland en België gebeurt op dit moment al vanuit het EATC-centrum in Eindhoven, al staan de toestellen wel nog steeds in hun respectievelijke thuislanden. Een verhuis betekent niet noodzakelijk de verhuis van het EATC. (Belga)