Nederlandse ziekenhuizen hebben een selfieverbod ingevoerd voor hun patiënten. Ze doen dat na klachten van hun verplegers, of van andere patiënten, die al te vaak ongewild opduiken op foto's op sociale media. Het is een probleem dat ook Belgische ziekenhuizen kennen.

"Ook wij plannen duidelijker regels", zegt het UZ Antwerpen in Het Nieuwsblad. Ann Seegers, woordvoerster van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen zegt dat ook daar dokters en verplegers vragen stellen of het wel kan dat ze te pas en te onpas mee op de selfies en de foto's staan die patiënten nemen. "We zullen in de nieuwe patiëntenbrochure de regels duidelijk afbakenen: je neemt geen foto's van andere patiënten noch van ons personeel zonder daar eerst uitdrukkelijk de toestemming voor te vragen."

"Natuurlijk moet de privacy worden gerespecteerd", zegt ­Daniel Devos van Zorgnet Vlaanderen, de koepel van Vlaamse ziekenhuizen. "Maar we zijn geen voorstander van een keihard verbod." (Belga/TE)

Nederlandse ziekenhuizen hebben een selfieverbod ingevoerd voor hun patiënten. Ze doen dat na klachten van hun verplegers, of van andere patiënten, die al te vaak ongewild opduiken op foto's op sociale media. Het is een probleem dat ook Belgische ziekenhuizen kennen. "Ook wij plannen duidelijker regels", zegt het UZ Antwerpen in Het Nieuwsblad. Ann Seegers, woordvoerster van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen zegt dat ook daar dokters en verplegers vragen stellen of het wel kan dat ze te pas en te onpas mee op de selfies en de foto's staan die patiënten nemen. "We zullen in de nieuwe patiëntenbrochure de regels duidelijk afbakenen: je neemt geen foto's van andere patiënten noch van ons personeel zonder daar eerst uitdrukkelijk de toestemming voor te vragen." "Natuurlijk moet de privacy worden gerespecteerd", zegt ­Daniel Devos van Zorgnet Vlaanderen, de koepel van Vlaamse ziekenhuizen. "Maar we zijn geen voorstander van een keihard verbod." (Belga/TE)