CD&V-voorzitter Wouter Beke vindt het principe om een wettelijke feestdag te schrappen "zeker het onderzoeken waard". Dat zei hij in Villa Politica, waar hij enkele ballonnetjes rond de begrotingscontrole voorgelegd kreeg.

Beke onderstreepte echter meermaals dat hij niet wil vooruitlopen op de maatregelen die volgens hem al dan niet genomen moeten worden.

Pinkstermaandag

De piste om een wettelijke feestdag op te geven, is niet nieuw. Vorig jaar, toen hij nog geen vicepremier was, lanceerde CD&V'er Pieter De Crem al eens het schrappen van pinkstermaandag. "Dat genereert onmiddellijke winst in procentpunten van het bbp", argumenteerde hij toen op zijn website.

Principe

Het voorstel kwam er niet door, maar dook de voorbije dagen opnieuw op. Bij CD&V sluit men het in elk geval niet uit. "Het hangt ervan af welke feestdag, maar het principe is zeker het onderzoeken waard", aldus Beke. "We hebben die voorstellen ook al eens gelanceerd, toen in het debat over manieren om weer competitief te worden."

De CD&V'er wees er nog op dat het idee in andere landen al is doorgevoerd. "Maar ik ga daar nu niet vooruitlopen", klonk het nog. "De politiek is er niet bij gebaat om nu via de media te gaan zeggen wat kan en wat niet kan." (Belga/EE)

CD&V-voorzitter Wouter Beke vindt het principe om een wettelijke feestdag te schrappen "zeker het onderzoeken waard". Dat zei hij in Villa Politica, waar hij enkele ballonnetjes rond de begrotingscontrole voorgelegd kreeg. Beke onderstreepte echter meermaals dat hij niet wil vooruitlopen op de maatregelen die volgens hem al dan niet genomen moeten worden. Pinkstermaandag De piste om een wettelijke feestdag op te geven, is niet nieuw. Vorig jaar, toen hij nog geen vicepremier was, lanceerde CD&V'er Pieter De Crem al eens het schrappen van pinkstermaandag. "Dat genereert onmiddellijke winst in procentpunten van het bbp", argumenteerde hij toen op zijn website. Principe Het voorstel kwam er niet door, maar dook de voorbije dagen opnieuw op. Bij CD&V sluit men het in elk geval niet uit. "Het hangt ervan af welke feestdag, maar het principe is zeker het onderzoeken waard", aldus Beke. "We hebben die voorstellen ook al eens gelanceerd, toen in het debat over manieren om weer competitief te worden." De CD&V'er wees er nog op dat het idee in andere landen al is doorgevoerd. "Maar ik ga daar nu niet vooruitlopen", klonk het nog. "De politiek is er niet bij gebaat om nu via de media te gaan zeggen wat kan en wat niet kan." (Belga/EE)