Beaulieu International Group (BIG) raakt gefrustreerd over de onmogelijkheid om een akkoord af te sluiten met de BBI, schrijft De Standaard. Eerder dit jaar was er nog hoop om te landen in het al meer dan 20 jaar lang aanslepende dossier, maar bronnen dicht bij het dossier spreken nu over een dreigende impasse. "Dit is al de derde advocaat die erop versleten wordt", zegt iemand die vertrouwd is met de situatie.

Inbreuken

De onmogelijkheid om te landen, heeft volgens De Standaard niet zozeer te maken met het bedrag maar met wat de groep ten laste wordt gelegd. Eén van de complicaties is dat de omschrijving van de fiscale en juridische inbreuken in de recentere discussies strenger zijn geworden.

Beaulieu verzet zich daar om twee redenen tegen. Hoe strenger de tenlasteleggingen, hoe minder evident om de nodige strafrechtelijke zekerheid te bekomen. Naast een schikking met de fiscus moet immers ook (parallel) met het parket geschikt worden om te vermijden dat de zaak alsnog voor de strafrechter komt.

De groep voelt er ook weinig voor om wat het al 20 jaar lang met alle juridische middelen ontkent, nu toe te geven.

Zaak van 100 miljoen

Francis Adyns, woordvoerder van de fiscus, zei woensdag "niets te kunnen zeggen". "Dit valt onder het beroepsgeheim."

De fiscus eiste in het verleden van BIG, de fusiegroep van verschillende Beaulieu-takken, 98 miljoen euro, exclusief omvangrijke nalatigheidsintresten. Van die fiscale schuld is al een belangrijk deel geschikt door Dominiek De Clerck die anderhalf jaar geleden aftekende op 25 miljoen euro. (Belga/TV)

Beaulieu International Group (BIG) raakt gefrustreerd over de onmogelijkheid om een akkoord af te sluiten met de BBI, schrijft De Standaard. Eerder dit jaar was er nog hoop om te landen in het al meer dan 20 jaar lang aanslepende dossier, maar bronnen dicht bij het dossier spreken nu over een dreigende impasse. "Dit is al de derde advocaat die erop versleten wordt", zegt iemand die vertrouwd is met de situatie.Inbreuken De onmogelijkheid om te landen, heeft volgens De Standaard niet zozeer te maken met het bedrag maar met wat de groep ten laste wordt gelegd. Eén van de complicaties is dat de omschrijving van de fiscale en juridische inbreuken in de recentere discussies strenger zijn geworden. Beaulieu verzet zich daar om twee redenen tegen. Hoe strenger de tenlasteleggingen, hoe minder evident om de nodige strafrechtelijke zekerheid te bekomen. Naast een schikking met de fiscus moet immers ook (parallel) met het parket geschikt worden om te vermijden dat de zaak alsnog voor de strafrechter komt. De groep voelt er ook weinig voor om wat het al 20 jaar lang met alle juridische middelen ontkent, nu toe te geven.Zaak van 100 miljoen Francis Adyns, woordvoerder van de fiscus, zei woensdag "niets te kunnen zeggen". "Dit valt onder het beroepsgeheim." De fiscus eiste in het verleden van BIG, de fusiegroep van verschillende Beaulieu-takken, 98 miljoen euro, exclusief omvangrijke nalatigheidsintresten. Van die fiscale schuld is al een belangrijk deel geschikt door Dominiek De Clerck die anderhalf jaar geleden aftekende op 25 miljoen euro. (Belga/TV)