Bijna helft horecazaken voldoet niet aan regels

Dat blijkt uit het het jaarrapport 2009 van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Van de horecazaken die vorig jaar werden onderzocht door een voedselinspecteur kreeg maar 57 procent een gunstige beoordeling voor hygiëne en installaties als ijskasten.

Dat blijkt uit het het jaarrapport 2009 van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

In totaal werden 12.128 horecazaken gecontroleerd, waarvan 43 procent niet aan de regels voldeed. 57 procent was wel in orde. Dat is iets beter dan in 2008, toen slechts 47 procent van de horecazaken in orde was bij inspectie.

Toch moet de situatie volgens Gilbert Houins, afgevaardigd bestuurder van het FAVV, nog beter. Hij wil meer controles (in 2009 waren er al 37 procent meer dan in 2008), administratieve boetes en voorlichting om de sector te sensibiliseren.

Als dat niet helpt, wil het agentschap de resultaten van de controles op het internet publiceren. De Europese regelgeving laat dat intussen toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content