De Belg heeft het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. In 2008 ging het om 44 procent van de Belgen. Een jaar voordien zat nog 34 procent van de Belgen in een moeilijke financiële positie.

De gegevens komen uit een Europese studie naar de inkomens en levensomstandigheden. Liefst 21 procent van de Belgen zegt 'moeilijk' of 'zeer moeilijk' rond te komen. 23 procent komt 'eerder moeilijk' rond.

Volgens de studie loopt één Belg op zeven (14,7 procent) een verhoogd armoederisico. Dat wil zeggen dat een gezin per hoofd een maandelijks beschikbaar inkomen heeft van niet meer dan 899 euro.

Er zijn wel grote interne verschillen in België. In Vlaanderen gaat het om 10 procent mensen met een verhoogd armoederisico, in Wallonië om 19,5 procent.

Het armoederisico van werklozen is zeven maal hoger dan dat van mensen die werk hebben.

Bij personen zonder diploma of met een diploma lager onderwijs ligt het armoederisico tweemaal hoger dan dat van personen met een diploma secundair onderwijs.

Ten opzichte van mensen met een diploma hoger onderwijs ligt het bijna driemaal hoger.

De Belg heeft het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. In 2008 ging het om 44 procent van de Belgen. Een jaar voordien zat nog 34 procent van de Belgen in een moeilijke financiële positie.De gegevens komen uit een Europese studie naar de inkomens en levensomstandigheden. Liefst 21 procent van de Belgen zegt 'moeilijk' of 'zeer moeilijk' rond te komen. 23 procent komt 'eerder moeilijk' rond. Volgens de studie loopt één Belg op zeven (14,7 procent) een verhoogd armoederisico. Dat wil zeggen dat een gezin per hoofd een maandelijks beschikbaar inkomen heeft van niet meer dan 899 euro.Er zijn wel grote interne verschillen in België. In Vlaanderen gaat het om 10 procent mensen met een verhoogd armoederisico, in Wallonië om 19,5 procent. Het armoederisico van werklozen is zeven maal hoger dan dat van mensen die werk hebben.Bij personen zonder diploma of met een diploma lager onderwijs ligt het armoederisico tweemaal hoger dan dat van personen met een diploma secundair onderwijs.Ten opzichte van mensen met een diploma hoger onderwijs ligt het bijna driemaal hoger.