Het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding (CGKR) heeft vorig jaar 2.288 klachten gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag Discriminatie/Diversiteit dat het centrum dinsdag heeft voorgesteld.

In 2009 liepen er exact 2.888 meldingen binnen van vermoede
discriminatie. Dat is een stijging met 30 pct in vergelijking met het jaar voordien. De helft van de klachten heeft betrekking op racisme. Op de tweede plaats volgen klachten over discriminatie op basis van handicap.

Meestal gaat het om klachten over problemen met de toegankelijkheid van infrastructuur en een weigering om redelijke aanpassingen door te voeren. Daarna volgen de meldingen over religieuze en levensbeschouwelijke overtuigingen.

De sectoren met de meeste klachten zijn werk en media,
hoofdzakelijk internet. Samen zijn ze goed voor de helft van de dossiers. De klachten over cyberhate blijven stijgen en overschreden vorig jaar de kaap van vijfhonderd. Dat zijn er 100 meer dan dan in 2008 en vier keer meer dan in 2006.

Het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding (CGKR) heeft vorig jaar 2.288 klachten gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag Discriminatie/Diversiteit dat het centrum dinsdag heeft voorgesteld.In 2009 liepen er exact 2.888 meldingen binnen van vermoede discriminatie. Dat is een stijging met 30 pct in vergelijking met het jaar voordien. De helft van de klachten heeft betrekking op racisme. Op de tweede plaats volgen klachten over discriminatie op basis van handicap. Meestal gaat het om klachten over problemen met de toegankelijkheid van infrastructuur en een weigering om redelijke aanpassingen door te voeren. Daarna volgen de meldingen over religieuze en levensbeschouwelijke overtuigingen. De sectoren met de meeste klachten zijn werk en media, hoofdzakelijk internet. Samen zijn ze goed voor de helft van de dossiers. De klachten over cyberhate blijven stijgen en overschreden vorig jaar de kaap van vijfhonderd. Dat zijn er 100 meer dan dan in 2008 en vier keer meer dan in 2006.