Volgens de nieuwste stiptheidsmeting van Infrabel rijdt 87,1 procent van alle treinen op tijd of met een vertraging van minder dan 6 minuten. Een beetje cynisch voor de treinreiziger is dat Infrabel vertragingen van 6 minuten of minder niet meerekent.

De nieuwe stiptheidsresultaten zijn wel een verbetering tegenover vorig jaar. In dezelfde periode in 2010 reed maar 85,6 procent op tijd.

Afgeschaft
In de cijfers zijn ook afgeschafte treinen niet meegeteld. Wanneer die wel in aanmerking worden genomen, halen de treinen een stipteidsgraad van 85,8 procent tegenover 83,6 procent een jaar eerder.

Voornaamste oorzaken van vertragingen zijn defecten aan de treinen, incidenten in het buitenland en problemen met de seininrichting. (EE)

Volgens de nieuwste stiptheidsmeting van Infrabel rijdt 87,1 procent van alle treinen op tijd of met een vertraging van minder dan 6 minuten. Een beetje cynisch voor de treinreiziger is dat Infrabel vertragingen van 6 minuten of minder niet meerekent.De nieuwe stiptheidsresultaten zijn wel een verbetering tegenover vorig jaar. In dezelfde periode in 2010 reed maar 85,6 procent op tijd. Afgeschaft In de cijfers zijn ook afgeschafte treinen niet meegeteld. Wanneer die wel in aanmerking worden genomen, halen de treinen een stipteidsgraad van 85,8 procent tegenover 83,6 procent een jaar eerder. Voornaamste oorzaken van vertragingen zijn defecten aan de treinen, incidenten in het buitenland en problemen met de seininrichting. (EE)