Wanneer ze een 'verouderd' verkeersbord tegenkomen, mogen chauffeurs over enkele maanden in theorie de snelheidslimiet voor de bebouwde kom negeren, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Toen de Wegcode in 2004 werd aangepast, is er voor het aangeven van de bebouwde kom een nieuw verkeersbord ingevoerd, met daarop het silhouet van een dorpskern. Over enkele maanden, vanaf 1 juni 2015, moeten alle oude verkeersborden 'bebouwde kom' weg zijn. Dan loopt de overgangsperiode definitief af.

En dat betekent voor veel gemeentebesturen nog een pak werk, en een serieuze factuur om alle oude borden te vervangen door nieuwe. Federaal parlementslid Bert Wollants vroeg aan minister van Mobiliteit Jacqueline Galant of het niet aangewezen is de overgangsperiode te verlengen, maar daar wil Galant niet van weten. (Belga/TE)

Wanneer ze een 'verouderd' verkeersbord tegenkomen, mogen chauffeurs over enkele maanden in theorie de snelheidslimiet voor de bebouwde kom negeren, zo schrijft Het Nieuwsblad. Toen de Wegcode in 2004 werd aangepast, is er voor het aangeven van de bebouwde kom een nieuw verkeersbord ingevoerd, met daarop het silhouet van een dorpskern. Over enkele maanden, vanaf 1 juni 2015, moeten alle oude verkeersborden 'bebouwde kom' weg zijn. Dan loopt de overgangsperiode definitief af. En dat betekent voor veel gemeentebesturen nog een pak werk, en een serieuze factuur om alle oude borden te vervangen door nieuwe. Federaal parlementslid Bert Wollants vroeg aan minister van Mobiliteit Jacqueline Galant of het niet aangewezen is de overgangsperiode te verlengen, maar daar wil Galant niet van weten. (Belga/TE)