Enkele weken geleden werd bij Terzake-journalist Bart Aerts een huiszoeking uitgevoerd naar aanleiding van perslekken in de zaak van de Kasteelmoord. De speurders raadpleegden de computer van de journalist en namen zijn telefoon in beslag. Hij werd ook meegenomen naar Brugge voor verhoor.

In de Terzake-uitzending van 17 november waren een aantal afgetapte telefoongesprekken uit het onderzoek naar de Kasteelmoord te horen. Daaruit bleek dat de familie van het slachtoffer, Stijn Saelens, contact zocht met het Brugse parket en magistraten.

De VRT protesteerde al met klem tegen de werkwijze van het parket. Vlaams Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) heeft naar eigen zeggen de Vlaamse Vereniging voor Journalisten gecontacteerd en wijst erop dat die op 20 december een onderhoud heeft met Justitieminister Koen Geens (CD&V) over de zaak. 'Ook ik zal mijn bezorgdheid aan minister Geens overmaken', zegt Gatz donderdag. 'Het komt erop aan de gerechtelijke organisatie bewust te maken van de wetgeving rond het bronnengeheim.'

Belga
© Belga

Volgens Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) moet er nu een duidelijk signaal worden gegeven. 'Anders zou datgene wat ons land tot ons land maakt, dat onze vrijheid en onze democratie als belangrijke waarden in zich draagt, ondermijnd worden', aldus de Open Vld'er.

(Belga/SK)

Enkele weken geleden werd bij Terzake-journalist Bart Aerts een huiszoeking uitgevoerd naar aanleiding van perslekken in de zaak van de Kasteelmoord. De speurders raadpleegden de computer van de journalist en namen zijn telefoon in beslag. Hij werd ook meegenomen naar Brugge voor verhoor.In de Terzake-uitzending van 17 november waren een aantal afgetapte telefoongesprekken uit het onderzoek naar de Kasteelmoord te horen. Daaruit bleek dat de familie van het slachtoffer, Stijn Saelens, contact zocht met het Brugse parket en magistraten.De VRT protesteerde al met klem tegen de werkwijze van het parket. Vlaams Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) heeft naar eigen zeggen de Vlaamse Vereniging voor Journalisten gecontacteerd en wijst erop dat die op 20 december een onderhoud heeft met Justitieminister Koen Geens (CD&V) over de zaak. 'Ook ik zal mijn bezorgdheid aan minister Geens overmaken', zegt Gatz donderdag. 'Het komt erop aan de gerechtelijke organisatie bewust te maken van de wetgeving rond het bronnengeheim.'Volgens Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) moet er nu een duidelijk signaal worden gegeven. 'Anders zou datgene wat ons land tot ons land maakt, dat onze vrijheid en onze democratie als belangrijke waarden in zich draagt, ondermijnd worden', aldus de Open Vld'er.(Belga/SK)