Zijn politieke ambitie met de Gentse afdeling van Be.One, de nieuwe partij van Dyab Abou Jahjah, is niet verenigbaar met zijn functie binnen het bestuur.

Tok stond bekend als de bezieler en het gezicht van het moskeecomplex dat op een domein van zowat 10.000 m2 wordt opgetrokken.

Twee weken geleden lanceerden Dyab Abou Jahjah en gewezen Agalev-senator Meryem Kaçar de nieuwe politieke partij Be.One. Ook in Gent komt de partij op, met Tok als kopstuk.

De organisatie achter de Groene Moskee heeft een nieuwe woordvoerder aangeduid.

Het Gents stadsbestuur leverde de nodige bouwvergunningen af voor de bouw van de 'Groene Moskee van Gent', momenteel een oud industrieel gebouw dat in eerste fase zal worden ingericht tot gebedsruimte voor zo'n 500 moslims. Later volgt een volledige renovatie van het beschermd monument.

De organisatie zamelt daarvoor geld in en vraagt offertes op voor de eerste fase van de constructie.

Zijn politieke ambitie met de Gentse afdeling van Be.One, de nieuwe partij van Dyab Abou Jahjah, is niet verenigbaar met zijn functie binnen het bestuur. Tok stond bekend als de bezieler en het gezicht van het moskeecomplex dat op een domein van zowat 10.000 m2 wordt opgetrokken.Twee weken geleden lanceerden Dyab Abou Jahjah en gewezen Agalev-senator Meryem Kaçar de nieuwe politieke partij Be.One. Ook in Gent komt de partij op, met Tok als kopstuk. De organisatie achter de Groene Moskee heeft een nieuwe woordvoerder aangeduid. Het Gents stadsbestuur leverde de nodige bouwvergunningen af voor de bouw van de 'Groene Moskee van Gent', momenteel een oud industrieel gebouw dat in eerste fase zal worden ingericht tot gebedsruimte voor zo'n 500 moslims. Later volgt een volledige renovatie van het beschermd monument. De organisatie zamelt daarvoor geld in en vraagt offertes op voor de eerste fase van de constructie.