Iedereen die betrokken was bij de ontsnapping per helikopter van de bende rond Ashraf Sekkaki is naar de correctionele rechtbank verwezen. Dat heeft de raadkamer van Brugge vrijdag beslist.

Op 23 juli 2009 ontsnapten Ashraf Sekkaki, Mohamed Johri en Abdelhaq Melloul Khayari met een gekaapte helikopter die geland was op het binnenplein van de gevangenis van Brugge.

De helikopter was gehuurd door Lahoucine El Haddouchi, een vriend uit de Mechelse entourage van Sekkaki, en Lesley Deckers, een Belgische moslima en het toenmalige liefje van Johri.

Sekkaki en Johri werden opgepakt in Marokko en zullen daar worden berecht. Malloul Khayari werd opgepakt in Molenbeek en zal in België terechtstaan.

Deckers werd eerder vrijgelaten onder voorwaarden. Bij de ontsnapping was ook Kelly Slegers uit Mol betrokken.

Zij wordt ervan verdacht voor een onderduikadres voor Deckers te hebben gezorgd. Zij verschool zich bij een Belgisch-Marokkaanse vrouw in Beringen.

Iedereen die betrokken was bij de ontsnapping per helikopter van de bende rond Ashraf Sekkaki is naar de correctionele rechtbank verwezen. Dat heeft de raadkamer van Brugge vrijdag beslist.Op 23 juli 2009 ontsnapten Ashraf Sekkaki, Mohamed Johri en Abdelhaq Melloul Khayari met een gekaapte helikopter die geland was op het binnenplein van de gevangenis van Brugge.De helikopter was gehuurd door Lahoucine El Haddouchi, een vriend uit de Mechelse entourage van Sekkaki, en Lesley Deckers, een Belgische moslima en het toenmalige liefje van Johri. Sekkaki en Johri werden opgepakt in Marokko en zullen daar worden berecht. Malloul Khayari werd opgepakt in Molenbeek en zal in België terechtstaan. Deckers werd eerder vrijgelaten onder voorwaarden. Bij de ontsnapping was ook Kelly Slegers uit Mol betrokken.Zij wordt ervan verdacht voor een onderduikadres voor Deckers te hebben gezorgd. Zij verschool zich bij een Belgisch-Marokkaanse vrouw in Beringen.