Dat meldt de politie Brussel Hoofdstad Elsene.

De vakbonden van de Brusselse taxi's boycotten het taxiplan van de Brusselse regering. De taxibedrijven, taxicentrales en sociale partners van de sector betreuren de overhaaste beslissing van die regering over de goedkeuring van het taxiplan. Voorts neemt de taxisector het niet dat ze concurrentie krijgt van spelers waarvan de activiteiten niet gecontroleerd kunnen worden, terwijl ze zelf strikt gereglementeerd wordt.

Parcours

De voertuigen verzamelen vanaf 10 uur aan het Noordstation en vertrekken vanaf 10.30 uur. De voorziene reisweg loopt via de Koning Albert II-laan naar de kleine ring en vervolgens via de Jacqmainlaan en de Anspachlaan naar het centrum. Daarna gaat het richting Grote Zavel via de Lombardstraat en van de Regentschapsstraat over het Poelaertplein en via de kleine ring (Guldenvlieslaan) naar de Belliardstraat en de Oudergemlaan. De betoging eindigt normaal om 14 uur op het Robert Schumanplein.

De politie raadt iedereen aan om het stadscentrum en de omgeving van het parcours met de auto te vermijden. 'Ook het bovengronds rijdend openbaar vervoer zal hinder ondervinden van deze manifestatie. De metro zal normaal rijden', zegt de Brusselse politie. (Belga/KVDA)

Dat meldt de politie Brussel Hoofdstad Elsene. De vakbonden van de Brusselse taxi's boycotten het taxiplan van de Brusselse regering. De taxibedrijven, taxicentrales en sociale partners van de sector betreuren de overhaaste beslissing van die regering over de goedkeuring van het taxiplan. Voorts neemt de taxisector het niet dat ze concurrentie krijgt van spelers waarvan de activiteiten niet gecontroleerd kunnen worden, terwijl ze zelf strikt gereglementeerd wordt. De voertuigen verzamelen vanaf 10 uur aan het Noordstation en vertrekken vanaf 10.30 uur. De voorziene reisweg loopt via de Koning Albert II-laan naar de kleine ring en vervolgens via de Jacqmainlaan en de Anspachlaan naar het centrum. Daarna gaat het richting Grote Zavel via de Lombardstraat en van de Regentschapsstraat over het Poelaertplein en via de kleine ring (Guldenvlieslaan) naar de Belliardstraat en de Oudergemlaan. De betoging eindigt normaal om 14 uur op het Robert Schumanplein. De politie raadt iedereen aan om het stadscentrum en de omgeving van het parcours met de auto te vermijden. 'Ook het bovengronds rijdend openbaar vervoer zal hinder ondervinden van deze manifestatie. De metro zal normaal rijden', zegt de Brusselse politie. (Belga/KVDA)