‘Betalen voor doorspoelen reclame hoeft tv-kijken niet duurder te maken’

“Televisiekijken hoeft niet duurder te worden”, stellen VMMa en SBS.

“Televisiekijken hoeft niet duurder hoeft te worden”, stellen VMMa en SBS. De commerciële omroepen denken daarbij aan het aanbieden van een digicorder waarbij de reclameblokken niet meer kunnen worden doorgespoeld, en die goedkoper is dan de huidige digicorder. Voor mensen die wel reclameclips willen doorspoelen, blijft alles zoals nu.

“Na de berichtgeving van gisteren over de hoorzitting in het parlement over uitgesteld kijken, benadrukken VMMa en SBS dat televisiekijken niet duurder hoeft te worden”, zo stellen de twee commerciële tv-zenders.

“Het voorstel van de commerciële zenders is juist om kijkers een goedkoper alternatief aan te bieden”, zo klinkt het. Mensen zouden volgens VMMa en SBS de optie moeten krijgen om een digicorder te nemen waarbij je reclame niet meer kan doorspoelen. Hiervoor zouden ze dan minder betalen. Voor mensen die wel hun reclame willen blijven doorspoelen, zou alles bij het oude blijven.

Hoorzitting

Tijdens de hoorzitting in het Vlaams parlement met de ceo’s van mediagroepen en distributeurs kwam vooral de boodschap naar voren, dat het doorspoelen van de reclameblokken bij een opgenomen televisieprogramma op termijn betalend wordt. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content