Bestuur Fatih-moskee zegt gesprek met Homans af

De Fatih Camii-moskee in Beringen © Belga Image

Het op maandag geplande gesprek tussen Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Inburgering Liesbeth Homans (N-VA) en het bestuur van de Fatih Camii-moskee in Beringen is afgelast. Het is nog niet duidelijk waarom.

N-VA-minister Homans startte begin deze week de procedure op om de erkenning van de moskee in te trekken. Daarop nodigde het moskeebestuur minister Homans uit voor een onderhoud. De minister ging in op de uitnodiging, maar ‘vooral uit beleefdheid’. Ze maakte duidelijk dat ze niet van plan was om nog terug te komen op haar beslissing. “Die is onherroepelijk. Het ministerieel besluit is al ondertekend en verstuurd”, aldus Homans.

Het moskeebestuur heeft het gesprek dit weekend afgezegd, maar wil niet kwijt waarom. ‘Eventueel wordt er nog een nieuwe afspraak gemaakt, maar die kans is heel klein’, aldus Erdogan Yildiz van het moskeebestuur.

De woordvoerder van minister Homans bevestigt de annulatie. ‘Tot donderdag hadden we nog steeds geen bevestiging gekregen van de afspraak. Daarom hebben wij zelf nog eens een mail gestuurd met de vraag om de afspraak te bevestigen’, aldus woordvoerder. ‘We kregen onmiddellijk het antwoord terug dat ze de afspraak wilden afzeggen.’

Partner Content