De komst van Michelle Martin naar het klooster van Malonne heeft 151.738 euro gekost aan politiebescherming. Sinds 11 september is het klooster onbewaakt en keerde de rust in het dorp weer.

Politie

Het grootste deel van de kosten, 137.220 euro, ging naar de inzet van lokale politieagenten. De federale politie leverde vooral bijstand op de dag van de vrijlating van Martin, wat een kleine 15.000 euro kostte.

De burgemeester van Namen, Maxime Prévot, benadrukt dat er geen geld ging naar de persoonlijke bescherming van de ex-vrouw van Marc Dutroux. "De verhoogde politiebeveiliging was er enkel om het klooster en de openbare veiligheid voor de inwoners van Malonne te beschermen." (Belga/EE)

De komst van Michelle Martin naar het klooster van Malonne heeft 151.738 euro gekost aan politiebescherming. Sinds 11 september is het klooster onbewaakt en keerde de rust in het dorp weer. Politie Het grootste deel van de kosten, 137.220 euro, ging naar de inzet van lokale politieagenten. De federale politie leverde vooral bijstand op de dag van de vrijlating van Martin, wat een kleine 15.000 euro kostte. De burgemeester van Namen, Maxime Prévot, benadrukt dat er geen geld ging naar de persoonlijke bescherming van de ex-vrouw van Marc Dutroux. "De verhoogde politiebeveiliging was er enkel om het klooster en de openbare veiligheid voor de inwoners van Malonne te beschermen." (Belga/EE)