De verkoop van benzine zit in de lift omdat wagens met een benzinemotor aan populariteit winnen en door tanktoerisme uit Nederland, waar de pompprijzen hoger liggen.

De hogere volumes zijn een opsteker voor de staatskas: ze leverden 360 miljoen euro extra accijnsinkomsten op, tot een recordbedrag van 5,07 miljard euro. Tegenover twee jaar geleden gaat het om een toename van zo'n 670 miljoen euro. Daarmee heeft de regering haar doelstelling van 600 miljoen euro extra accijnsinkomsten tegen 2018 al binnengehaald, merkt Jean-Louis Nizet, de secretaris-generaal van de Belgische Petroleumfederatie, op.

De toename van de accijnzen op brandstoffen werd echter voor een groot deel tenietgedaan door lagere accijnsinkomsten uit tabak en alcohol.

De verkoop van benzine zit in de lift omdat wagens met een benzinemotor aan populariteit winnen en door tanktoerisme uit Nederland, waar de pompprijzen hoger liggen. De hogere volumes zijn een opsteker voor de staatskas: ze leverden 360 miljoen euro extra accijnsinkomsten op, tot een recordbedrag van 5,07 miljard euro. Tegenover twee jaar geleden gaat het om een toename van zo'n 670 miljoen euro. Daarmee heeft de regering haar doelstelling van 600 miljoen euro extra accijnsinkomsten tegen 2018 al binnengehaald, merkt Jean-Louis Nizet, de secretaris-generaal van de Belgische Petroleumfederatie, op. De toename van de accijnzen op brandstoffen werd echter voor een groot deel tenietgedaan door lagere accijnsinkomsten uit tabak en alcohol.