Wellicht zal Descheemaecker (58) nog moeten slagen voor een test om bestuursvoorzitter van Brussels Airport te worden. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Selectieprocedure

Als compensatie voor zijn vertrek bij de NMBS - waar hij uiteindelijk door Jo Cornu en niet door Frank Van Massenhove wordt opgevolgd - kreeg Descheemaecker van de regering het aanbod om voorzitter worden van Brussels Airport. De privéaandeelhouders die over een meerderheid in Brussels Airport beschikken, pikken dat echter niet, zo weten de kranten.

Anderhalf jaar geleden werd een selectieprocedure opgestart voor de job. Volgens de privé-investeerders is er geen reden om de resultaten van de selectieprocedure te veranderen. Uiteindelijk zijn drie kandidaten geslaagd voor een examenjury van vertegenwoordigers van de aandeelhouders: Eric Kirsch, Dirk Boogmans en André Bergen.

Twee opties

Hoe het nu verder moet, zal vrijdag duidelijk worden na een vergadering van alle aandeelhouders van Brussels Airport. Of er komt een nieuwe volledige selectieprocedure, maar maar dat kost tijd en geld. Of Descheemaecker doorgaat de selectie alleen, zodat hij een 'aanvaardbaar' kandidaat wordt. (KVDA)

Wellicht zal Descheemaecker (58) nog moeten slagen voor een test om bestuursvoorzitter van Brussels Airport te worden. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.SelectieprocedureAls compensatie voor zijn vertrek bij de NMBS - waar hij uiteindelijk door Jo Cornu en niet door Frank Van Massenhove wordt opgevolgd - kreeg Descheemaecker van de regering het aanbod om voorzitter worden van Brussels Airport. De privéaandeelhouders die over een meerderheid in Brussels Airport beschikken, pikken dat echter niet, zo weten de kranten. Anderhalf jaar geleden werd een selectieprocedure opgestart voor de job. Volgens de privé-investeerders is er geen reden om de resultaten van de selectieprocedure te veranderen. Uiteindelijk zijn drie kandidaten geslaagd voor een examenjury van vertegenwoordigers van de aandeelhouders: Eric Kirsch, Dirk Boogmans en André Bergen.Twee optiesHoe het nu verder moet, zal vrijdag duidelijk worden na een vergadering van alle aandeelhouders van Brussels Airport. Of er komt een nieuwe volledige selectieprocedure, maar maar dat kost tijd en geld. Of Descheemaecker doorgaat de selectie alleen, zodat hij een 'aanvaardbaar' kandidaat wordt. (KVDA)