'Ik mis het staatsmanschap dat we bij de PS hebben gekend onder Di Rupo. Magnette gedraagt zich als een saboteur van het systeem en als de objectieve bondgenoot van separatisten', aldus Dalle in De Ochtend op Radio 1.

De manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette vrijdag definitief een kruis heeft gemaakt over een mogelijke paars-gele coalitie is bij de CD&V nog niet verteerd. De 'J'en ai marre' ('Ik heb er genoeg van') van de PS-voorzitter deed koninklijk opdrachthouder Koen Geens vroegtijdig de handdoek in de ring gooien. Geens was ontgoocheld en sprak van een 'ezelsstamp' van Magnette.

'Dat heeft inderdaad pijn gedaan', zegt ook Vlaams minister Benjamin Dalle. De CD&V'er heeft heimwee naar 'het staatsmanschap' dat de PS toonde onder Elio Di Rupo. 'Toen hebben we een belangrijke staatshervorming doorgevoerd door achter de schermen te onderhandelen over delicate onderwerpen', aldus Dalle. 'Door als voorzitter van de grootste partij in Wallonië te zeggen dat hij niet met een meerderheid van de Vlamingen wil besturen, stelt Magnette zich op als een saboteur van het systeem. Door op die manier publiek verklaringen af te leggen gedraagt hij zich als een objectieve bondgenoot van separatistene, aldus Dalle.

Volgens de CD&V'er staat het land voor zo'n belangrijke hervormingen dat er daarvoor een draagvlak nodig is in Vlaanderen en dat kan volgens hem enkel met een Vlaamse meerderheid in de regering.

Magnette: 'Onwaarheden en persoonlijke aanvallen'

PS-voorzitter Paul Magnette reageert via Twitter scherp op de kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever en gewezen koninklijk opdrachthouder Koen Geens. 'Ik nodig Koen Geens en Bart De Wever, die al drie dagen onwaarheden en persoonlijke aanvallen verspreiden, om er een beetje boven te staan ('prendre un peu de hauteur'). Dat soort houding helpt niet bij het zoeken naar oplossingen.'

PS-voorzitter Paul Magnette laat de kritiek van De Wever en Geens niet zomaar over zich heen gaan. Op Twitter verwijt hij Geens en De Wever dat ze 'onwaarheden en persoonlijke aanvallen' verspreiden. 'Dat soort houding helpt niet bij het zoeken naar oplossingen', zo tweet de PS-voorzitter.

'Ik mis het staatsmanschap dat we bij de PS hebben gekend onder Di Rupo. Magnette gedraagt zich als een saboteur van het systeem en als de objectieve bondgenoot van separatisten', aldus Dalle in De Ochtend op Radio 1.De manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette vrijdag definitief een kruis heeft gemaakt over een mogelijke paars-gele coalitie is bij de CD&V nog niet verteerd. De 'J'en ai marre' ('Ik heb er genoeg van') van de PS-voorzitter deed koninklijk opdrachthouder Koen Geens vroegtijdig de handdoek in de ring gooien. Geens was ontgoocheld en sprak van een 'ezelsstamp' van Magnette. 'Dat heeft inderdaad pijn gedaan', zegt ook Vlaams minister Benjamin Dalle. De CD&V'er heeft heimwee naar 'het staatsmanschap' dat de PS toonde onder Elio Di Rupo. 'Toen hebben we een belangrijke staatshervorming doorgevoerd door achter de schermen te onderhandelen over delicate onderwerpen', aldus Dalle. 'Door als voorzitter van de grootste partij in Wallonië te zeggen dat hij niet met een meerderheid van de Vlamingen wil besturen, stelt Magnette zich op als een saboteur van het systeem. Door op die manier publiek verklaringen af te leggen gedraagt hij zich als een objectieve bondgenoot van separatistene, aldus Dalle. Volgens de CD&V'er staat het land voor zo'n belangrijke hervormingen dat er daarvoor een draagvlak nodig is in Vlaanderen en dat kan volgens hem enkel met een Vlaamse meerderheid in de regering.PS-voorzitter Paul Magnette reageert via Twitter scherp op de kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever en gewezen koninklijk opdrachthouder Koen Geens. 'Ik nodig Koen Geens en Bart De Wever, die al drie dagen onwaarheden en persoonlijke aanvallen verspreiden, om er een beetje boven te staan ('prendre un peu de hauteur'). Dat soort houding helpt niet bij het zoeken naar oplossingen.' PS-voorzitter Paul Magnette laat de kritiek van De Wever en Geens niet zomaar over zich heen gaan. Op Twitter verwijt hij Geens en De Wever dat ze 'onwaarheden en persoonlijke aanvallen' verspreiden. 'Dat soort houding helpt niet bij het zoeken naar oplossingen', zo tweet de PS-voorzitter.