In het kanaal van Ronquières zijn twee dozen gevonden met het opschrift "Rijkswacht". In één doos zaten een duizendtal stukken munitie van het kaliber 9 mm, in de tweede zaten een riot-gun en een revolver. Dat melden de procureurs-generaal van Bergen en Luik, Ignacio de la Serna en Christian De Valkeneer, donderdag.

Het is nog niet duidelijk of die wapens en munitie in verband kunnen gebracht worden met het dossier van de Bende van Nijvel. Duikers zullen nu opnieuw het kanaal doorzoeken om te zien of ze nog iets kunnen vinden.

'Het waren drie jongeren uit de omgeving die de vondst deden toen ze in mei en juni in het kanaal doken', zegt procureur-generaal Ignacio de la Serna. 'Toen ze dinsdag de extra uitzending van 'Faroek' op VTM over de Bende van Nijvel zagen, legden ze de link met hun vondst en belden naar het groene telefoonnummer dat voor de uitzending was ingesteld. De politie nam daarop contact met hen op en heeft de goederen in beslag genomen.'

Volgens de procureur-generaal gaat het om twee metalen dozen met het opschrift "Rijkswacht", die op het grondgebied van Ittre gevonden werden, op zo'n anderhalve kilometer van de plaats waar in 1985 en 1986 al gezocht werd in het kanaal.

'In één doos zaten een duizendtal stukken munitie van het kaliber 9 mm, in de tweede een riot-gun in een plastic zak en een revolver', aldus de Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer.

'Volgens de speurders zou het kunnen gaan om munitie die uit de jaren 80 dateert maar dat moet nog onderzocht worden. Het is dus nog allesbehalve zeker of er een link is tussen deze munitie en wapens en het dossier van de Bende van Nijvel. Onderzoek door deskundigen moet daarover meer duidelijkheid brengen.'

Intussen heeft de onderzoeksrechter al besloten tot nieuwe zoekacties in het kanaal, die vandaag nog beginnen. 'Van de wapens die gelinkt worden aan de Bende van Nijvel missen we nog altijd twee riot-guns die zowel bij de eerste vlaag als bij de tweede vlaag gebruikt werden, en een aantal wapens die bij wapenhandelaar Dekaise werden gestolen', aldus nog de procureurs-generaal die uitdrukkelijk de drie jongeren bedankte die de vondst deden.

In het kanaal van Ronquières zijn twee dozen gevonden met het opschrift "Rijkswacht". In één doos zaten een duizendtal stukken munitie van het kaliber 9 mm, in de tweede zaten een riot-gun en een revolver. Dat melden de procureurs-generaal van Bergen en Luik, Ignacio de la Serna en Christian De Valkeneer, donderdag. Het is nog niet duidelijk of die wapens en munitie in verband kunnen gebracht worden met het dossier van de Bende van Nijvel. Duikers zullen nu opnieuw het kanaal doorzoeken om te zien of ze nog iets kunnen vinden.'Het waren drie jongeren uit de omgeving die de vondst deden toen ze in mei en juni in het kanaal doken', zegt procureur-generaal Ignacio de la Serna. 'Toen ze dinsdag de extra uitzending van 'Faroek' op VTM over de Bende van Nijvel zagen, legden ze de link met hun vondst en belden naar het groene telefoonnummer dat voor de uitzending was ingesteld. De politie nam daarop contact met hen op en heeft de goederen in beslag genomen.' Volgens de procureur-generaal gaat het om twee metalen dozen met het opschrift "Rijkswacht", die op het grondgebied van Ittre gevonden werden, op zo'n anderhalve kilometer van de plaats waar in 1985 en 1986 al gezocht werd in het kanaal. 'In één doos zaten een duizendtal stukken munitie van het kaliber 9 mm, in de tweede een riot-gun in een plastic zak en een revolver', aldus de Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer. 'Volgens de speurders zou het kunnen gaan om munitie die uit de jaren 80 dateert maar dat moet nog onderzocht worden. Het is dus nog allesbehalve zeker of er een link is tussen deze munitie en wapens en het dossier van de Bende van Nijvel. Onderzoek door deskundigen moet daarover meer duidelijkheid brengen.' Intussen heeft de onderzoeksrechter al besloten tot nieuwe zoekacties in het kanaal, die vandaag nog beginnen. 'Van de wapens die gelinkt worden aan de Bende van Nijvel missen we nog altijd twee riot-guns die zowel bij de eerste vlaag als bij de tweede vlaag gebruikt werden, en een aantal wapens die bij wapenhandelaar Dekaise werden gestolen', aldus nog de procureurs-generaal die uitdrukkelijk de drie jongeren bedankte die de vondst deden.