Het parket en de federale gerechtelijke politie in Dendermonde hebben een bende mensensmokkelaars opgerold. Het parket schat dat de bende enkele honderden illegalen met vrachtwagens naar Groot-Brittannië heeft gebracht.Zeven mensen werden aangehouden.

De bende was volgens het parket al geruime tijd actief en transporteerde illegalen van Indo-Pakistaanse origine die voor een overtocht in de laadruimte van een vrachtwagen 800 euro per persoon betaalden.

De verdachten gebruikten vooral de parking langs de E40 in Wetteren en soms ook de parking langs de E40 in Groot-Bijgaarden. Voor de overtocht betaalden de 'klanten' een bedrag
van 800 euro. Er zijn aanwijzingen dat de bende de
vrachtwagenchauffeurs 1.500 euro betaalde.

De zaak ging aan het rollen toen een patrouille van de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen op 4 november twee Indiërs oppakte in de buurt van het spoorwegstation van Wetteren.

Volgens het parket ging het om zogenaamde passeurs: mensen die illegalen begeleiden naar autosnelwegparkings om hen daar te verstoppen in vrachtwagens richting Groot-Brittannië. Op 13 november werden de twee laatste bendeleiders aangehouden.

In totaal werden zeven mensen aanngehouden. Het parket spreekt over een belangrijke bende mensensmokkelaars die op internationaal vlak opereerde.

Het parket en de federale gerechtelijke politie in Dendermonde hebben een bende mensensmokkelaars opgerold. Het parket schat dat de bende enkele honderden illegalen met vrachtwagens naar Groot-Brittannië heeft gebracht.Zeven mensen werden aangehouden.De bende was volgens het parket al geruime tijd actief en transporteerde illegalen van Indo-Pakistaanse origine die voor een overtocht in de laadruimte van een vrachtwagen 800 euro per persoon betaalden.De verdachten gebruikten vooral de parking langs de E40 in Wetteren en soms ook de parking langs de E40 in Groot-Bijgaarden. Voor de overtocht betaalden de 'klanten' een bedrag van 800 euro. Er zijn aanwijzingen dat de bende de vrachtwagenchauffeurs 1.500 euro betaalde. De zaak ging aan het rollen toen een patrouille van de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen op 4 november twee Indiërs oppakte in de buurt van het spoorwegstation van Wetteren. Volgens het parket ging het om zogenaamde passeurs: mensen die illegalen begeleiden naar autosnelwegparkings om hen daar te verstoppen in vrachtwagens richting Groot-Brittannië. Op 13 november werden de twee laatste bendeleiders aangehouden.In totaal werden zeven mensen aanngehouden. Het parket spreekt over een belangrijke bende mensensmokkelaars die op internationaal vlak opereerde.