Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard.

Normaal zou de Brusselse raadkamer op 20 november beslissen of de Belgo-Marokkaan Abdelkader Belliraj moest terechtstaan voor zes moorden die hij in 1988 in Brussel zou hebben bevolen. Het federale parket stelde een onderzoeksrechter aan en stuurde speurders naar Marokko. Die procedure staat nu op de helling door de houding van het Marokkaanse gerecht.

Belliraj werd in Marokko tot levenslang veroordeeld voor zijn vermeende rol in een staatsgreep. Tijdens zijn verhoor zou hij de zes moorden hebben bekend. Maar het Brusselse gerecht stelde vast dat zijn verklaringen niet stroken met de feiten. Volgens de Staatsveiligheid heeft Belliraj evenmin terroristische activiteiten op zijn actief.

De zaak Belliraj is van begin tot eind mysterieus. Hij werkte voor een buitenlandse geheime dienst, stond in een voorlopig verslag van de Staatsveiligheid. Hij zou contact gehad hebben met Osama Bin Laden.

Meer over hem leest u hier.

(Belga/RR)

Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard. Normaal zou de Brusselse raadkamer op 20 november beslissen of de Belgo-Marokkaan Abdelkader Belliraj moest terechtstaan voor zes moorden die hij in 1988 in Brussel zou hebben bevolen. Het federale parket stelde een onderzoeksrechter aan en stuurde speurders naar Marokko. Die procedure staat nu op de helling door de houding van het Marokkaanse gerecht. Belliraj werd in Marokko tot levenslang veroordeeld voor zijn vermeende rol in een staatsgreep. Tijdens zijn verhoor zou hij de zes moorden hebben bekend. Maar het Brusselse gerecht stelde vast dat zijn verklaringen niet stroken met de feiten. Volgens de Staatsveiligheid heeft Belliraj evenmin terroristische activiteiten op zijn actief.De zaak Belliraj is van begin tot eind mysterieus. Hij werkte voor een buitenlandse geheime dienst, stond in een voorlopig verslag van de Staatsveiligheid. Hij zou contact gehad hebben met Osama Bin Laden. Meer over hem leest u hier.(Belga/RR)