Tachtig procent van de consumenten vindt dat vlees almaar duurder wordt, zo blijkt uit een studie van het Observatorium voor de Voedselconsumptie, aldus OIVO. Ondanks de prijs consumeren Belgen gemiddeld 5,8 maal per week vlees. Bijna 4 op de 10 gaf wel aan hun vleesconsumptie de voorbije maanden teruggeschroefd te hebben, blijkbaar ten bate van groenten en fruit. Kip (93 pct), rundvlees (87 pct), varkensvlees (83 pct), kalfsvlees (80 pct) en kalkoen (74pct) zijn het meest in trek. De andere vleessoorten (lam, wild, konijn, eend, paard, geit) doen het heel wat minder goed. En ook biologisch vlees kent niet veel succes, ongeacht van welke soort het is. Dat kan deels verklaard worden door de prijs, maar ook het feit dat de consument het belang van biologisch vlees niet goed inziet speelt een rol, besluit OIVO. Het onderzoek werd in mei 2011 uitgevoerd bij 657 Belgen van 18 jaar en ouder. (SVR)

Tachtig procent van de consumenten vindt dat vlees almaar duurder wordt, zo blijkt uit een studie van het Observatorium voor de Voedselconsumptie, aldus OIVO. Ondanks de prijs consumeren Belgen gemiddeld 5,8 maal per week vlees. Bijna 4 op de 10 gaf wel aan hun vleesconsumptie de voorbije maanden teruggeschroefd te hebben, blijkbaar ten bate van groenten en fruit. Kip (93 pct), rundvlees (87 pct), varkensvlees (83 pct), kalfsvlees (80 pct) en kalkoen (74pct) zijn het meest in trek. De andere vleessoorten (lam, wild, konijn, eend, paard, geit) doen het heel wat minder goed. En ook biologisch vlees kent niet veel succes, ongeacht van welke soort het is. Dat kan deels verklaard worden door de prijs, maar ook het feit dat de consument het belang van biologisch vlees niet goed inziet speelt een rol, besluit OIVO. Het onderzoek werd in mei 2011 uitgevoerd bij 657 Belgen van 18 jaar en ouder. (SVR)