Dat schrijft Politico op basis van bronnen bij de Belgische justitie. Zo citeert de nieuwssite woordvoerster Sieghield Lacoere van het ministerie van Justitie. 'Al verscheidene weken tapten onderzoekers gesprekken af uit een huis waar hij zou verblijven, maar ze konden hem niet vinden'.

De politie had een dossier geopend nadat Bilal Hadfi, een 20-jarige Fransman die in Brussel woonde, begin dit jaar naar Syrië was gereisd. Aan zijn moeder had hij gezegd, zo meldden verschillende media reeds, dat hij naar Marokko ging om het graf van zijn vader te bezoeken.

Volgens Lacoere liet een informant aan de Belgische diensten weten dat Hadfi terug in de Schengenzone zou zijn, maar is niets bekend over de route die hij daarbij volgde. De autoriteiten zochten tevergeefs naar hem, tot hij vrijdag geïdentificeerd werd in Parijs.

Lees ook: Hoe kan Abdelhamid Abaaoud, de meest gezochte Belgische Syriëstrijder, zich plots in Parijs bevinden?

Huiszoekingen

Vandaag zijn zes huiszoekingen uitgevoerd bij vrienden en familieleden van Hadfi en daarbij zijn zeven personen opgepakt, bevestigt het federaal parket.

'De huiszoekingen in het onderzoek naar Bilal Hadfi maken deel uit van een gerechtelijk onderzoek dat opgestart werd begin 2015, nadat de man naar Syrië was vertrokken', aldus Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. 'Die huiszoekingen zaten er al een tijdlang aan te komen en staan los van het onderzoek naar de aanslagen of de klopjacht op Salah Abdeslam. Wel maken we nu van de gelegenheid gebruik om bij wijze van spreken een aantal deuren te sluiten.' (KVDA)

Dat schrijft Politico op basis van bronnen bij de Belgische justitie. Zo citeert de nieuwssite woordvoerster Sieghield Lacoere van het ministerie van Justitie. 'Al verscheidene weken tapten onderzoekers gesprekken af uit een huis waar hij zou verblijven, maar ze konden hem niet vinden'.De politie had een dossier geopend nadat Bilal Hadfi, een 20-jarige Fransman die in Brussel woonde, begin dit jaar naar Syrië was gereisd. Aan zijn moeder had hij gezegd, zo meldden verschillende media reeds, dat hij naar Marokko ging om het graf van zijn vader te bezoeken.Volgens Lacoere liet een informant aan de Belgische diensten weten dat Hadfi terug in de Schengenzone zou zijn, maar is niets bekend over de route die hij daarbij volgde. De autoriteiten zochten tevergeefs naar hem, tot hij vrijdag geïdentificeerd werd in Parijs.Lees ook: Hoe kan Abdelhamid Abaaoud, de meest gezochte Belgische Syriëstrijder, zich plots in Parijs bevinden?Vandaag zijn zes huiszoekingen uitgevoerd bij vrienden en familieleden van Hadfi en daarbij zijn zeven personen opgepakt, bevestigt het federaal parket.'De huiszoekingen in het onderzoek naar Bilal Hadfi maken deel uit van een gerechtelijk onderzoek dat opgestart werd begin 2015, nadat de man naar Syrië was vertrokken', aldus Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. 'Die huiszoekingen zaten er al een tijdlang aan te komen en staan los van het onderzoek naar de aanslagen of de klopjacht op Salah Abdeslam. Wel maken we nu van de gelegenheid gebruik om bij wijze van spreken een aantal deuren te sluiten.' (KVDA)