Premier Alexander De Croo vindt alvast dat ons land klaar moet zijn als de vaccins klaar zijn, zegt zijn woordvoerder.

De start van de Belgische vaccinatiecampagne is tot nog toe voorzien voor 5 januari, op voorwaarde dat er een Europees goedgekeurd vaccin beschikbaar is. Het Europees Geneesmiddelenagentschap zou zich normaal gezien pas tegen 29 december buigen over een goedkeuring voor het coronavaccin van Pfizer/BioNTech, maar liet dinsdag weten dat het die vergadering vervroegt naar 21 december.

Europees Commissievoorzitster Ursula von der Leyen kondigde daarop aan dat de eerste Europeanen wellicht nog voor eind dit jaar gevaccineerd zullen worden. Mogelijk heeft dat ook een impact op de voorziene startdatum in België, al is dat nog niet zeker. De taskforce onder leiding van dokter Dirk Ramaekers, officieel de 'taskforce operationalisering COVID-19-vaccinatiestrategie', bekijkt op vraag van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) of het Europese nieuws een versnelling kan betekenen, valt te horen op het kabinet van die laatste. Wellicht komt daar snel meer nieuws over.

Premier Alexander De Croo blijft alvast op de lijn dat ons land klaar moet zijn als de vaccins klaar zijn, zegt zijn woordvoerder.

"We bekijken vanuit de taskforce of we eventueel vroeger kunnen beleveren aan hubs en woonzorgcentra die daar klaar voor zouden zijn, en natuurlijk in samenspraak met wat Pfizer wanneer kan aanleveren", laat de woordvoerster van coronacommissaris Pedro Facon weten, onder wiens vleugels de vaccinatietaskforce opereert. In de komende dagen volgt een advies aan de politiek, klinkt het.

Premier Alexander De Croo vindt alvast dat ons land klaar moet zijn als de vaccins klaar zijn, zegt zijn woordvoerder.De start van de Belgische vaccinatiecampagne is tot nog toe voorzien voor 5 januari, op voorwaarde dat er een Europees goedgekeurd vaccin beschikbaar is. Het Europees Geneesmiddelenagentschap zou zich normaal gezien pas tegen 29 december buigen over een goedkeuring voor het coronavaccin van Pfizer/BioNTech, maar liet dinsdag weten dat het die vergadering vervroegt naar 21 december. Europees Commissievoorzitster Ursula von der Leyen kondigde daarop aan dat de eerste Europeanen wellicht nog voor eind dit jaar gevaccineerd zullen worden. Mogelijk heeft dat ook een impact op de voorziene startdatum in België, al is dat nog niet zeker. De taskforce onder leiding van dokter Dirk Ramaekers, officieel de 'taskforce operationalisering COVID-19-vaccinatiestrategie', bekijkt op vraag van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) of het Europese nieuws een versnelling kan betekenen, valt te horen op het kabinet van die laatste. Wellicht komt daar snel meer nieuws over. Premier Alexander De Croo blijft alvast op de lijn dat ons land klaar moet zijn als de vaccins klaar zijn, zegt zijn woordvoerder. "We bekijken vanuit de taskforce of we eventueel vroeger kunnen beleveren aan hubs en woonzorgcentra die daar klaar voor zouden zijn, en natuurlijk in samenspraak met wat Pfizer wanneer kan aanleveren", laat de woordvoerster van coronacommissaris Pedro Facon weten, onder wiens vleugels de vaccinatietaskforce opereert. In de komende dagen volgt een advies aan de politiek, klinkt het.