In 2013 ging het om 5.521 transacties met belastingpardijzen. Het jaar voordien werden er 2.253 betalingen aangegeven voor 969 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd op basis van gegevens van de fiscus.

Veruit de meeste betalingen (4.332 transacties voor 1,4 miljard euro) gebeurden met de Verenigde Arabische Emiraten. De andere topbestemmingen zijn Costa Rica, de Britse Maagdeneilanden, de Bahama's en de Kanaaleilanden. Het gaat om landen die geen fiscale gegevens prijsgeven of waar bedrijven 0 tot 10 procent belasting betalen.

De miljardenstroom is slechts het topje van de ijsberg, schrijft de krant. De fiscus kreeg ook nog aangiftes over 56 betalingen voor 102 miljard euro, waarvan de bestemmingslanden nog niet geïdentificeerd zijn. Echte fraudeurs zullen bovendien niets aangeven. (Belga/TV)

In 2013 ging het om 5.521 transacties met belastingpardijzen. Het jaar voordien werden er 2.253 betalingen aangegeven voor 969 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd op basis van gegevens van de fiscus.Veruit de meeste betalingen (4.332 transacties voor 1,4 miljard euro) gebeurden met de Verenigde Arabische Emiraten. De andere topbestemmingen zijn Costa Rica, de Britse Maagdeneilanden, de Bahama's en de Kanaaleilanden. Het gaat om landen die geen fiscale gegevens prijsgeven of waar bedrijven 0 tot 10 procent belasting betalen. De miljardenstroom is slechts het topje van de ijsberg, schrijft de krant. De fiscus kreeg ook nog aangiftes over 56 betalingen voor 102 miljard euro, waarvan de bestemmingslanden nog niet geïdentificeerd zijn. Echte fraudeurs zullen bovendien niets aangeven. (Belga/TV)