Een eerste vrachtwagen met Belgische tomaten en paprika's is vanuit België naar Rusland vertrokken na controle en certificering door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat meldt het FAVV in een persbericht.

Controle door het FAVV

Op 2 juni voerde Rusland een importverbod in op Europese verse groenten uit vrees voor besmetting met de EHEC-bacterie, maar eerder deze week werd dat verbod opgeheven. Rusland eist wel nog dat alle producten vooraf door het FAVV gecontroleerd worden en vergezeld worden van een certificaat dat bevestigt dat de Belgische groenten vrij zijn van de E.coli O104 bacterie.

Deze eerste zending moet de weg vrijmaken voor een snelle hervatting van de export van alle Belgische groenten naar Rusland. (Belga)

Een eerste vrachtwagen met Belgische tomaten en paprika's is vanuit België naar Rusland vertrokken na controle en certificering door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat meldt het FAVV in een persbericht. Controle door het FAVV Op 2 juni voerde Rusland een importverbod in op Europese verse groenten uit vrees voor besmetting met de EHEC-bacterie, maar eerder deze week werd dat verbod opgeheven. Rusland eist wel nog dat alle producten vooraf door het FAVV gecontroleerd worden en vergezeld worden van een certificaat dat bevestigt dat de Belgische groenten vrij zijn van de E.coli O104 bacterie. Deze eerste zending moet de weg vrijmaken voor een snelle hervatting van de export van alle Belgische groenten naar Rusland. (Belga)