Dat berichten Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen.

De Crem weigerde al tweemaal zo'n aanpassingsperiode in Cyprus. De Belgische legerstaf, die zo'n periode raadzaam vindt en het voorbeeld wil volgen van andere NAVO-landen, ging daarom op zoek naar een afgeslankt alternatief, en kwam terecht bij een kuuroord in Tsjechië.

Volgens de Concentra-kranten zou de eerste test voor Belgen die terugkeren uit Kunduz in Noord-Afghanistan 45.000 euro kosten. De Crem oordeelt dat er voldoende alternatieven zijn in België zelf. Kamerlid Karolien Grosemans (N-VA) zal een resolutie indienen om decompressie voor soldaten na een gevaarlijke opdracht toch mogelijk te maken. (Belga/SD)

Dat berichten Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen.De Crem weigerde al tweemaal zo'n aanpassingsperiode in Cyprus. De Belgische legerstaf, die zo'n periode raadzaam vindt en het voorbeeld wil volgen van andere NAVO-landen, ging daarom op zoek naar een afgeslankt alternatief, en kwam terecht bij een kuuroord in Tsjechië. Volgens de Concentra-kranten zou de eerste test voor Belgen die terugkeren uit Kunduz in Noord-Afghanistan 45.000 euro kosten. De Crem oordeelt dat er voldoende alternatieven zijn in België zelf. Kamerlid Karolien Grosemans (N-VA) zal een resolutie indienen om decompressie voor soldaten na een gevaarlijke opdracht toch mogelijk te maken. (Belga/SD)