Ook in België bestaat sinds dit jaar een Partij voor de Dieren. De enige kandidaat staat vierde op de Senaatslijst van ... Lijst Dedecker.

De Nederlandse Partij voor de Dieren (PvdD) werd opgericht in 2002 door een groep milieuactivisten. In de peilingen scoren ze ongeveer 2 procent van de stemmen, waarmee ze hun twee zetels in het parlement zouden behouden.

In navolging van het Nederlandse voorbeeld richtten Belgische dierenliefhebbers dit jaar een Belgische Partij voor de Dieren op. De partij ijvert voor 'meer inzet voor de positie van legbaterrijkippen en kuikens, van nertsen en van in het wild levende dieren'.

Wie een kijkje neemt op de website, stoot niet alleen op een trieste hondenblik, maar ook op voormalig topmodel Joyce De Troch, die het meterschap van de partij op zich heeft genomen.

Hoewel de PvdD als partij niet deelneemt aan de verkiezingen van 13 juni, stelt voorzitter Jan Van Puyvelde zich toch kandidaat voor een zitje in de Senaat. De PvdD werkt daarvoor samen met Lijst Dedecker. Van Puyvelde mag voor zijn partij stemmen proberen te halen vanop de vierde plaats op de Senaatslijst van LDD.

Lies Naert

Ook in België bestaat sinds dit jaar een Partij voor de Dieren. De enige kandidaat staat vierde op de Senaatslijst van ... Lijst Dedecker. De Nederlandse Partij voor de Dieren (PvdD) werd opgericht in 2002 door een groep milieuactivisten. In de peilingen scoren ze ongeveer 2 procent van de stemmen, waarmee ze hun twee zetels in het parlement zouden behouden. In navolging van het Nederlandse voorbeeld richtten Belgische dierenliefhebbers dit jaar een Belgische Partij voor de Dieren op. De partij ijvert voor 'meer inzet voor de positie van legbaterrijkippen en kuikens, van nertsen en van in het wild levende dieren'.Wie een kijkje neemt op de website, stoot niet alleen op een trieste hondenblik, maar ook op voormalig topmodel Joyce De Troch, die het meterschap van de partij op zich heeft genomen. Hoewel de PvdD als partij niet deelneemt aan de verkiezingen van 13 juni, stelt voorzitter Jan Van Puyvelde zich toch kandidaat voor een zitje in de Senaat. De PvdD werkt daarvoor samen met Lijst Dedecker. Van Puyvelde mag voor zijn partij stemmen proberen te halen vanop de vierde plaats op de Senaatslijst van LDD. Lies Naert