De uitspraken van MR-voorzitter staan dit weekend te lezen in de kranten De Standaard en Le Soir. Volgens Charles Michel kan een bedrag van 500 miljoen tot 1 miljard euro bespaard worden als openbare middelen spaarzamer gebruikt zouden worden.

"Jacht op publieke verspilling"

België moet tegen 2015 17 tot 20 miljard euro zien te vinden. De MR-voorzitter stelt dan ook voor om de overheidsuitgaven te beperken en vindt dat er "in alle overheden nog een marge is". Hij wil onmiddellijk de jacht op de publieke verspilling openen.

Blunderlijst

Charles Michel geeft in de kranten zijn "blunderlijst" op vlak van verspilling mee: 71.000 euro aan een "studie voor een sportdag voor de Brusselse ambtenaren", tientallen miljoenen euro's aan studies en raadgevingen, 10 miljoen voor meer dan 2.500 onnodige valschermen.

Auditcomité

Wanneer hij naar alle overheden kijkt, vindt hij dat de situatie in Wallonië "ontegensprekelijk" verergerd is. Om die verkwisting tegen te gaan stelt hij voor een auditcomité in te richten, dat parlementaire specialisten, leden van het Rekenhof

en universitaire professoren verenigt. Zij moeten een "permanente screening van de overheidsuitgaven maken. De overheid moet veel bedachtzamer met het belastinggeld van haar burgers omgaan." (Belga/INM)

De uitspraken van MR-voorzitter staan dit weekend te lezen in de kranten De Standaard en Le Soir. Volgens Charles Michel kan een bedrag van 500 miljoen tot 1 miljard euro bespaard worden als openbare middelen spaarzamer gebruikt zouden worden. "Jacht op publieke verspilling" België moet tegen 2015 17 tot 20 miljard euro zien te vinden. De MR-voorzitter stelt dan ook voor om de overheidsuitgaven te beperken en vindt dat er "in alle overheden nog een marge is". Hij wil onmiddellijk de jacht op de publieke verspilling openen. Blunderlijst Charles Michel geeft in de kranten zijn "blunderlijst" op vlak van verspilling mee: 71.000 euro aan een "studie voor een sportdag voor de Brusselse ambtenaren", tientallen miljoenen euro's aan studies en raadgevingen, 10 miljoen voor meer dan 2.500 onnodige valschermen. Auditcomité Wanneer hij naar alle overheden kijkt, vindt hij dat de situatie in Wallonië "ontegensprekelijk" verergerd is. Om die verkwisting tegen te gaan stelt hij voor een auditcomité in te richten, dat parlementaire specialisten, leden van het Rekenhof en universitaire professoren verenigt. Zij moeten een "permanente screening van de overheidsuitgaven maken. De overheid moet veel bedachtzamer met het belastinggeld van haar burgers omgaan." (Belga/INM)