De Belgische olympische delegatie is teruggekeerd uit Londen. Rond 18 uur zetten Evi Van Acker en co voet op Belgische bodem in het station Brussel-Zuid. De atleten werden door enkele honderden supporters en Elio Di Rupo opgewacht. De premier verwelkomde eerst de drie medaillewinnaars en feliciteerde daarna elke atleet.

Stipt op tijd

De Eurostar reed stipt op tijd het station binnen. Nadat de journalisten en andere reizigers waren uitgestapt, konden de supporters, familieleden en ploegmaats hun sportieve helden eindelijk toejuichen. Zij hadden veel Belgische vlaggen bij zich en spandoeken als "Family Borlée, Go Go Go Jo and Kevin".

Gelukkige atleten"Het is goed om zien hoe het vuur bij deze mensen brandt. Het helpt ons atleten om prestaties neer te zetten", reageerde Tia Hellebaut. De hoogspringster, vijfde in de finale in Londen, keek wel vooral uit naar de rest van haar avond. "Ik zal ervan profiteren en voor een keer mijn dochters zelf in bed stoppen", lachte ze.

"Als je ziet dat de finale van de 400 meter goed is voor meer dan 2 miljoen televisiekijkers, dan toont dat de rol van sport als motor in het leven van de mensen. Sport promoot waarden als perfectie, moed en volharding", stelde een trotse Jacques Borlée, vader en trainer van Kevin en Jonathan. Vader Borlée onthoudt van Londen vooral het samenhorigheidsgevoel en respect voor elkaar. "Dat is gewoon ongelofelijk. Je ontbijt elke morgen met mensen uit elk continent; al die duizenden jonge atleten die dezelfde prachtige droom delen."

Voor judoka Charline Van Snick waren de Spelen een hele ervaring. "Ik heb alle disciplines kunnen ontdekken en leren appreciëren. Maar ik onthoud in de eerste plaats die emotie. Zo'n vreugde uitbarsting na zoveel werk en opoffering", vertelde ze. (Belga/INM)

De Belgische olympische delegatie is teruggekeerd uit Londen. Rond 18 uur zetten Evi Van Acker en co voet op Belgische bodem in het station Brussel-Zuid. De atleten werden door enkele honderden supporters en Elio Di Rupo opgewacht. De premier verwelkomde eerst de drie medaillewinnaars en feliciteerde daarna elke atleet. Stipt op tijd De Eurostar reed stipt op tijd het station binnen. Nadat de journalisten en andere reizigers waren uitgestapt, konden de supporters, familieleden en ploegmaats hun sportieve helden eindelijk toejuichen. Zij hadden veel Belgische vlaggen bij zich en spandoeken als "Family Borlée, Go Go Go Jo and Kevin". Gelukkige atleten"Het is goed om zien hoe het vuur bij deze mensen brandt. Het helpt ons atleten om prestaties neer te zetten", reageerde Tia Hellebaut. De hoogspringster, vijfde in de finale in Londen, keek wel vooral uit naar de rest van haar avond. "Ik zal ervan profiteren en voor een keer mijn dochters zelf in bed stoppen", lachte ze. "Als je ziet dat de finale van de 400 meter goed is voor meer dan 2 miljoen televisiekijkers, dan toont dat de rol van sport als motor in het leven van de mensen. Sport promoot waarden als perfectie, moed en volharding", stelde een trotse Jacques Borlée, vader en trainer van Kevin en Jonathan. Vader Borlée onthoudt van Londen vooral het samenhorigheidsgevoel en respect voor elkaar. "Dat is gewoon ongelofelijk. Je ontbijt elke morgen met mensen uit elk continent; al die duizenden jonge atleten die dezelfde prachtige droom delen." Voor judoka Charline Van Snick waren de Spelen een hele ervaring. "Ik heb alle disciplines kunnen ontdekken en leren appreciëren. Maar ik onthoud in de eerste plaats die emotie. Zo'n vreugde uitbarsting na zoveel werk en opoffering", vertelde ze. (Belga/INM)