Dat zegt Ive Marx van de Universiteit Antwerpen, naar aanleiding van een nieuw project rond de middenklasse van de internationale arbeidsorganisatie ILO, waarbij internationale gegevens werden bestudeerd. De Morgen sprak met Marx.

België is volgens hem een uitzondering in Europa, in die combinatie van toegenomen levensstandaard zonder dat de ongelijkheid groeit.

Dat de Belgische middenklasse het zo goed doet, heeft te maken met het feit dat onze welvaartsstaat focust op die groep. Daardoor zit België in nog een andere bijzondere situatie, stelt Marx. "We hebben een lage ongelijkheid en hoge sociale uitgaven, maar tegelijk een vrij hoge armoede in vergelijking met andere landen."

(Belga/RR)

Dat zegt Ive Marx van de Universiteit Antwerpen, naar aanleiding van een nieuw project rond de middenklasse van de internationale arbeidsorganisatie ILO, waarbij internationale gegevens werden bestudeerd. De Morgen sprak met Marx.België is volgens hem een uitzondering in Europa, in die combinatie van toegenomen levensstandaard zonder dat de ongelijkheid groeit. Dat de Belgische middenklasse het zo goed doet, heeft te maken met het feit dat onze welvaartsstaat focust op die groep. Daardoor zit België in nog een andere bijzondere situatie, stelt Marx. "We hebben een lage ongelijkheid en hoge sociale uitgaven, maar tegelijk een vrij hoge armoede in vergelijking met andere landen."(Belga/RR)