De voorzitter van de Liga van de Imams van België en de voorzitter van de Unie van de Moskeeën van Brussel hebben het geweld in Molenbeek scherp veroordeeld. Vrijdagavond werden daar nog twee agenten met een mes neergestoken.

De Belgische imams verduidelijkten dat de gebeurtenissen het gevolg zijn van de daden van een kleine groep, die niet representatief is voor de moslimgemeenschap in België.

Jamal Habbachich, de voorzitter van de Unie van de Moskeeën van Brussel, vroeg dat de verantwoordelijken van de recente incidenten vervolgd worden voor het aanzetten tot haat. "Er is geen terugkeer meer mogelijk. De imams en moskeeën werken hand in hand om zich tegen het werk van die minderheid te verzetten."

Gezichtssluier

Wat betreft het verbod op de dracht van een nikab in België, dat aan de basis ligt van enkele incidenten in Molenbeek, zegt Mohammed Tujgani, voorzitter van de Liga van de Imams van België, dat de

moslima's in België de wet moeten respecteren. Ook "moeten ze de islam volgens de consensus van de geleerden toepassen, de islam van de gulden middenweg dus, zonder overdrijving".

"Het dragen van de nikab is een persoonlijke keuze. De moslima's moeten weigeren als het tot dwang of conflicten komt", zei hij nog. (Belga/INM)

De voorzitter van de Liga van de Imams van België en de voorzitter van de Unie van de Moskeeën van Brussel hebben het geweld in Molenbeek scherp veroordeeld. Vrijdagavond werden daar nog twee agenten met een mes neergestoken. De Belgische imams verduidelijkten dat de gebeurtenissen het gevolg zijn van de daden van een kleine groep, die niet representatief is voor de moslimgemeenschap in België. Jamal Habbachich, de voorzitter van de Unie van de Moskeeën van Brussel, vroeg dat de verantwoordelijken van de recente incidenten vervolgd worden voor het aanzetten tot haat. "Er is geen terugkeer meer mogelijk. De imams en moskeeën werken hand in hand om zich tegen het werk van die minderheid te verzetten." Gezichtssluier Wat betreft het verbod op de dracht van een nikab in België, dat aan de basis ligt van enkele incidenten in Molenbeek, zegt Mohammed Tujgani, voorzitter van de Liga van de Imams van België, dat de moslima's in België de wet moeten respecteren. Ook "moeten ze de islam volgens de consensus van de geleerden toepassen, de islam van de gulden middenweg dus, zonder overdrijving". "Het dragen van de nikab is een persoonlijke keuze. De moslima's moeten weigeren als het tot dwang of conflicten komt", zei hij nog. (Belga/INM)