Dat meldt de Belgische luchtcomponent vandaag op Twitter. De Belgische F-16's zijn momenteel ingezet in Litouwen om de integriteit van het NAVO-luchtruim in de Baltische regio te beschermen.

Sinds begin september opereren vier Belgische F-16's en een vijftigtal militairen vier maanden lang vanop de basis Siauliai in Litouwen. Het is de achtste keer dat de Belgische luchtmacht deelneemt aan de NAVO-luchtpolitie voor de Baltische staten. Nu doen ze dat samen met vier Duitse Eurofighter-jets die opereren vanuit Amari. De Duitsers blijven acht maanden ter plaatse.

Estland en de twee andere Baltische staten hebben geen eigen gevechtsvliegtuigen. Sinds hun toetreding tot de NAVO in 2004 staan andere lidstaten in voor de verdediging van hun luchtruim.

Dat meldt de Belgische luchtcomponent vandaag op Twitter. De Belgische F-16's zijn momenteel ingezet in Litouwen om de integriteit van het NAVO-luchtruim in de Baltische regio te beschermen.Sinds begin september opereren vier Belgische F-16's en een vijftigtal militairen vier maanden lang vanop de basis Siauliai in Litouwen. Het is de achtste keer dat de Belgische luchtmacht deelneemt aan de NAVO-luchtpolitie voor de Baltische staten. Nu doen ze dat samen met vier Duitse Eurofighter-jets die opereren vanuit Amari. De Duitsers blijven acht maanden ter plaatse.Estland en de twee andere Baltische staten hebben geen eigen gevechtsvliegtuigen. Sinds hun toetreding tot de NAVO in 2004 staan andere lidstaten in voor de verdediging van hun luchtruim.