Investeringsfirma Whitewood kocht de kolos in het hartje van de stad Brussel, gelegen tussen het Muntplein en de voetgangerszone, in januari 2019 van eigenaars bpost en Brussel-stad. In september 2019 schreven Whitewood, Immobel, DW Partner en de Brusselse bouwmeester een internationale architectuurwedstrijd uit. Momenteel huist het administratief centrum van de stad Brussel nog in het gebouw boven winkelcentrum The Mint. De jury onthield na een eerste ronde vijf architectuurteams uit meer dan 50 inzendingen. Het winnende ontwerp was uiteindelijk dat van de architecten van het Noorse Snøhetta en het Belgische Binst. Zij onderscheiden zich volgens de jury door respect voor de architecturale waarde van het bestaande gebouw en de integratie in de stedelijke context. In de uitvoering worden ze nog bijgestaan door de Brusselse architectenbureaus DDS en ADE. De opdracht van de architectuurwedstrijd was om het 62.000 vierkante meter grote gebouw een architecturale invulling te geven die aansluit bij de centrale ligging van het Muntcentrum door het te laten communiceren met zijn directe omgeving. Na transformatie zal het gebouw een gemengd woon-, kantoor- en hotelcomplex zijn. (Belga)

Investeringsfirma Whitewood kocht de kolos in het hartje van de stad Brussel, gelegen tussen het Muntplein en de voetgangerszone, in januari 2019 van eigenaars bpost en Brussel-stad. In september 2019 schreven Whitewood, Immobel, DW Partner en de Brusselse bouwmeester een internationale architectuurwedstrijd uit. Momenteel huist het administratief centrum van de stad Brussel nog in het gebouw boven winkelcentrum The Mint. De jury onthield na een eerste ronde vijf architectuurteams uit meer dan 50 inzendingen. Het winnende ontwerp was uiteindelijk dat van de architecten van het Noorse Snøhetta en het Belgische Binst. Zij onderscheiden zich volgens de jury door respect voor de architecturale waarde van het bestaande gebouw en de integratie in de stedelijke context. In de uitvoering worden ze nog bijgestaan door de Brusselse architectenbureaus DDS en ADE. De opdracht van de architectuurwedstrijd was om het 62.000 vierkante meter grote gebouw een architecturale invulling te geven die aansluit bij de centrale ligging van het Muntcentrum door het te laten communiceren met zijn directe omgeving. Na transformatie zal het gebouw een gemengd woon-, kantoor- en hotelcomplex zijn. (Belga)