'Een btw-verlaging van 21 naar 6% op elektriciteit vanaf april 2014 levert op vijf jaar meer banen op en kost minder dan een lastenverlaging van 600 miljoen euro vanaf 2015,' zo maakte het Planbureau bekend.

CD&V trekt die cijfers in twijfel. De regeringspartij blijft zich verzetten tegen het SP.A voorstel om de btw op elektriciteit te verlagen. 'Dit is macro-economische onzin.' CD&V-vicepremier Pieter De Crem gelooft niet in de terugverdieneffecten en de partij noemt het nonsens dat het met de kosten voor de overheid wel zal meevallen.

Geen behoefte aan

Econoom en Trends-hoofdredacteur Johan Van Overtveldt treedt die stelling bij. 'Onze economie heeft andere maatregelen nodig,' zei Van Overtveldt in Terzake. 'Ik denk daarbij in de eerste plaats aan een loonlastenverlaging. Dat zorgt voor meer tewerkstelling en een groei van de omzet van de bedrijven.'

Groei

'Als er één ding is waar onze economie nu behoefte aan heeft, dan is het groei. Een btw-verlaging op elektriciteit zorgt voor een verhoging van de koopkracht. Dat geld vloeit naar het buitenland. Daar heeft de Belgische economie niets aan.'

Tijdens het overleg over de relancemaatregelen ligt de verlaging van de btw op elektriciteit voorlopig niet meer op tafel.

'Een btw-verlaging van 21 naar 6% op elektriciteit vanaf april 2014 levert op vijf jaar meer banen op en kost minder dan een lastenverlaging van 600 miljoen euro vanaf 2015,' zo maakte het Planbureau bekend. CD&V trekt die cijfers in twijfel. De regeringspartij blijft zich verzetten tegen het SP.A voorstel om de btw op elektriciteit te verlagen. 'Dit is macro-economische onzin.' CD&V-vicepremier Pieter De Crem gelooft niet in de terugverdieneffecten en de partij noemt het nonsens dat het met de kosten voor de overheid wel zal meevallen. Geen behoefte aanEconoom en Trends-hoofdredacteur Johan Van Overtveldt treedt die stelling bij. 'Onze economie heeft andere maatregelen nodig,' zei Van Overtveldt in Terzake. 'Ik denk daarbij in de eerste plaats aan een loonlastenverlaging. Dat zorgt voor meer tewerkstelling en een groei van de omzet van de bedrijven.'Groei 'Als er één ding is waar onze economie nu behoefte aan heeft, dan is het groei. Een btw-verlaging op elektriciteit zorgt voor een verhoging van de koopkracht. Dat geld vloeit naar het buitenland. Daar heeft de Belgische economie niets aan.' Tijdens het overleg over de relancemaatregelen ligt de verlaging van de btw op elektriciteit voorlopig niet meer op tafel.