De Belgische bisschoppen zijn maandag begonnen aan een vijfdaags bezoek van het Vaticaan. De paus zal hen ontvangen.

Eenmaal in de vijf jaar reizen alle Belgische bisschoppen naar Rome om verslag uit te brengen van hun kerkelijke provincie.

Het huidige zogenaamde ad-limina bezoek was al langer gepland, maar komt er op een moment dat de Belgische kerk geplaagd wordt door berichten over pedofilie en het ontslag van de Brugse bisschop Roger Vangheluwe.

In de loop van de week zullen de Belgische bisschoppen ontvangen worden door paus Benedictus XVI. Vrijdag gebeurt dat gezamenlijk.

Aartsbisschop André Joseph Léonard zei maandag dat de paus zeker vragen heeft na het ontslag van Vangheluwe.

'Het is onvermijdelijk dat dit onderwerp aan bod komt en dat er gesproken wordt over te nemen maatregelen', aldus Léonard op Radio Vaticaan.

De bisschoppen zullen tijdens hun bezoek aan het Vaticaan ook verschillende verantwoordelijken van de Romeinse Curie ontmoeten.

De Belgische bisschoppen zijn maandag begonnen aan een vijfdaags bezoek van het Vaticaan. De paus zal hen ontvangen. Eenmaal in de vijf jaar reizen alle Belgische bisschoppen naar Rome om verslag uit te brengen van hun kerkelijke provincie. Het huidige zogenaamde ad-limina bezoek was al langer gepland, maar komt er op een moment dat de Belgische kerk geplaagd wordt door berichten over pedofilie en het ontslag van de Brugse bisschop Roger Vangheluwe.In de loop van de week zullen de Belgische bisschoppen ontvangen worden door paus Benedictus XVI. Vrijdag gebeurt dat gezamenlijk.Aartsbisschop André Joseph Léonard zei maandag dat de paus zeker vragen heeft na het ontslag van Vangheluwe. 'Het is onvermijdelijk dat dit onderwerp aan bod komt en dat er gesproken wordt over te nemen maatregelen', aldus Léonard op Radio Vaticaan.De bisschoppen zullen tijdens hun bezoek aan het Vaticaan ook verschillende verantwoordelijken van de Romeinse Curie ontmoeten.