Belgisch leger gaat maand lang in Gabon trainen

11/09/17 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:51

Bron: Belga

Ongeveer 800 militairen uit het Belgisch leger vertrekken op 15 september een maand lang op oefening naar het Afrikaanse Gabon. De militairen - uit de landmacht, luchtmacht en medische component -, gaan er trainen op werken in tropische omstandigheden tijdens de oefening, die de naam "Tropical Storm 2017" meekreeg.

Belgisch leger gaat maand lang in Gabon trainen

© Belga

Volgens een woordvoerder van het leger gaan twee bataljons parachutisten van de Lichte Brigade op verschillende plekken in Gabon trainen, telkens met de steun van helikopters van de luchtmacht en de medische eenheden. 'Er zal speciale aandacht gaan naar operaties en specifieke tactieken voor paracommando's in de specifieke Afrikaanse klimatologische omstandigheden', aldus de woordvoerder.

Het Belgisch leger zal er ook nauw samenwerken met de Gabonese collega's: Belgische instructeurs zullen er Gabonese parachutisten opleiden en ze zullen ook deelnemen aan tactische oefeningen van de Belgen, aldus de woordvoerder. De vorige 'Tropical Storm'-oefening dateert van 2015, en vond toen plaats in Gabon en Congo (DRC).

Lees meer over:

Onze partners