Volgens een woordvoerder van het leger gaan twee bataljons parachutisten van de Lichte Brigade op verschillende plekken in Gabon trainen, telkens met de steun van helikopters van de luchtmacht en de medische eenheden. 'Er zal speciale aandacht gaan naar operaties en specifieke tactieken voor paracommando's in de specifieke Afrikaanse klimatologische omstandigheden', aldus de woordvoerder.

Het Belgisch leger zal er ook nauw samenwerken met de Gabonese collega's: Belgische instructeurs zullen er Gabonese parachutisten opleiden en ze zullen ook deelnemen aan tactische oefeningen van de Belgen, aldus de woordvoerder. De vorige 'Tropical Storm'-oefening dateert van 2015, en vond toen plaats in Gabon en Congo (DRC).

Volgens een woordvoerder van het leger gaan twee bataljons parachutisten van de Lichte Brigade op verschillende plekken in Gabon trainen, telkens met de steun van helikopters van de luchtmacht en de medische eenheden. 'Er zal speciale aandacht gaan naar operaties en specifieke tactieken voor paracommando's in de specifieke Afrikaanse klimatologische omstandigheden', aldus de woordvoerder. Het Belgisch leger zal er ook nauw samenwerken met de Gabonese collega's: Belgische instructeurs zullen er Gabonese parachutisten opleiden en ze zullen ook deelnemen aan tactische oefeningen van de Belgen, aldus de woordvoerder. De vorige 'Tropical Storm'-oefening dateert van 2015, en vond toen plaats in Gabon en Congo (DRC).