Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws. Het regime van president Bashar al-Assad draagt 1300 ton chemische wapens over aan OPCW, de internationale instantie die toeziet op de vernietiging van de Syrische chemische wapens. Daarvan wordt minstens 560 ton verwerkt op installaties aan boord van een Amerikaans schip. De eerste stappen daarvoor zijn deze week gezet. Nadien blijft tien keer zoveel restafval over, dat aan land moet worden verbrand.

Wie is verantwoordelijk?

Indaver is kandidaat voor die taak. Het bedrijf wil daarvoor een zogenaamde draaitrommeloven gebruiken in het Antwerpse. "We onderzoeken nu de modaliteiten", aldus woordvoerder Jos Artois. "Onze mensen bestuderen over welke toxische producten en welke verpakking het zal gaan. De grootste vraag die we nu nog hebben, is vanaf welk moment we verantwoordelijk zouden worden. Is dat vanaf onze poort, of vanaf de zeehaven? Dat maakt in de offerte zowel logistiek als financieel een groot verschil." (Belga/TV)

Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws. Het regime van president Bashar al-Assad draagt 1300 ton chemische wapens over aan OPCW, de internationale instantie die toeziet op de vernietiging van de Syrische chemische wapens. Daarvan wordt minstens 560 ton verwerkt op installaties aan boord van een Amerikaans schip. De eerste stappen daarvoor zijn deze week gezet. Nadien blijft tien keer zoveel restafval over, dat aan land moet worden verbrand.Indaver is kandidaat voor die taak. Het bedrijf wil daarvoor een zogenaamde draaitrommeloven gebruiken in het Antwerpse. "We onderzoeken nu de modaliteiten", aldus woordvoerder Jos Artois. "Onze mensen bestuderen over welke toxische producten en welke verpakking het zal gaan. De grootste vraag die we nu nog hebben, is vanaf welk moment we verantwoordelijk zouden worden. Is dat vanaf onze poort, of vanaf de zeehaven? Dat maakt in de offerte zowel logistiek als financieel een groot verschil." (Belga/TV)