Amnesty International is niet mals in haar jaarrapport over het Belgisch asielbeleid. Naast een onaangepaste ontvangst kaart de organisatie kaart ook aan dat de Belgische autoriteiten uitgeprocedeerde asielzoekers tegen hun wil op het vliegtuig naar Irak hebben gezet.

Voorts uit Amnesty ook haar ongerustheid over het wetsvoorstel dat het dragen van een nikab of boerka verbiedt op een openbare plaats, wat volgens de organisatie een inbreuk is op het recht op vrije meningsuiting en religie.

De politie wordt er in het rapport dan weer van beschuldigd overdreven geweld gebruikt te hebben bij verschillende betogingen in Brussel in september en oktober. (Belga/INM)

Amnesty International is niet mals in haar jaarrapport over het Belgisch asielbeleid. Naast een onaangepaste ontvangst kaart de organisatie kaart ook aan dat de Belgische autoriteiten uitgeprocedeerde asielzoekers tegen hun wil op het vliegtuig naar Irak hebben gezet. Voorts uit Amnesty ook haar ongerustheid over het wetsvoorstel dat het dragen van een nikab of boerka verbiedt op een openbare plaats, wat volgens de organisatie een inbreuk is op het recht op vrije meningsuiting en religie. De politie wordt er in het rapport dan weer van beschuldigd overdreven geweld gebruikt te hebben bij verschillende betogingen in Brussel in september en oktober. (Belga/INM)