België zal asielzoekers uit heel Europa terugvliegen naar bestemmingen in Afrika. Dat schrijft De Morgen. Van de 60 asielzoekers die volgende week op een Airbus worden gezet, komen er 15 uit ons land. Ze zijn op dit ogenblik ondergebracht in een gesloten centrum.

De 45 anderen komen uit Nederland, Zweden, Groot-Brittannië en Ierland. Het is omdat de vraag van de andere Europese landen zo groot is, dat België een Airbus inzet voor de repatriëring. Sinds 2004 is dat niet meer gebeurd. Normaal zet ons land kleinere toestellen in om uitgeprocedeerde asielzoekers te repatriëren. Ons land organiseert de vlucht. De kosten zijn voor de Europese Unie.

In De Morgen toont alvast de N-VA zich zeer tevreden over de repatriëring. "Als het aan ons lag, werd er iedere maand zo'n vlucht georganiseerd," zegt N-VA-kamerlid Theo Francken. (EE)

België zal asielzoekers uit heel Europa terugvliegen naar bestemmingen in Afrika. Dat schrijft De Morgen. Van de 60 asielzoekers die volgende week op een Airbus worden gezet, komen er 15 uit ons land. Ze zijn op dit ogenblik ondergebracht in een gesloten centrum.De 45 anderen komen uit Nederland, Zweden, Groot-Brittannië en Ierland. Het is omdat de vraag van de andere Europese landen zo groot is, dat België een Airbus inzet voor de repatriëring. Sinds 2004 is dat niet meer gebeurd. Normaal zet ons land kleinere toestellen in om uitgeprocedeerde asielzoekers te repatriëren. Ons land organiseert de vlucht. De kosten zijn voor de Europese Unie. In De Morgen toont alvast de N-VA zich zeer tevreden over de repatriëring. "Als het aan ons lag, werd er iedere maand zo'n vlucht georganiseerd," zegt N-VA-kamerlid Theo Francken. (EE)