Na de ontdekking van Afrikaanse varkenspest bij wilde everzwijnen in Etalle (provincie Luxemburg) zijn al verschillende maatregelen genomen, waaronder een perimeter van 63.000 hectare. Intussen hebben verschillende landen de invoer van Belgisch varkensvlees wel opgeschort.

De verschillende ministers van Landbouw van ons land benadrukten woensdag dat ze het virus snel willen bestrijden om de impact op de varkenssector, goed voor 15.000 directe jobs, beperkt te houden.

Joke Schauvliege had donderdag een overleg met vertegenwoordigers van de Vlaamse varkenssector, de betrokken administraties en de jagers. Daar werd benadrukt dat het Agentschap Natuur en Bos, samen met de Hubertusverenigingen, alles doet om de Vlaamse everzwijnpopulatie in te dijken en verspreiding te voorkomen.

'Alle zeilen worden bijgezet om de export te vrijwaren en de economische schade te beperken. In een gerichte communicatie aan de ambassades en de Vlaamse diensten voor export wordt benadrukt dat er geen enkel probleem is met Vlaams varkensvlees.'

Na de ontdekking van Afrikaanse varkenspest bij wilde everzwijnen in Etalle (provincie Luxemburg) zijn al verschillende maatregelen genomen, waaronder een perimeter van 63.000 hectare. Intussen hebben verschillende landen de invoer van Belgisch varkensvlees wel opgeschort. De verschillende ministers van Landbouw van ons land benadrukten woensdag dat ze het virus snel willen bestrijden om de impact op de varkenssector, goed voor 15.000 directe jobs, beperkt te houden. Joke Schauvliege had donderdag een overleg met vertegenwoordigers van de Vlaamse varkenssector, de betrokken administraties en de jagers. Daar werd benadrukt dat het Agentschap Natuur en Bos, samen met de Hubertusverenigingen, alles doet om de Vlaamse everzwijnpopulatie in te dijken en verspreiding te voorkomen. 'Alle zeilen worden bijgezet om de export te vrijwaren en de economische schade te beperken. In een gerichte communicatie aan de ambassades en de Vlaamse diensten voor export wordt benadrukt dat er geen enkel probleem is met Vlaams varkensvlees.'