Ons land heeft beslist de import van komkommers afkomstig van twee Spaanse distributeurs te verbieden. De komkommers van die bedrijven zorgen vermoedelijk voor de gevallen van besmetting met de EHEC-bacterie die in Duitsland al aan 10 mensen het leven kostte.

Dat laat minister van Landbouw Sabine Laruelle (MR) weten in de marge van de bijeenkomst van EU-landbouwministers in het Hongaarse Debrecen.

"Ik heb het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) gevraagd de import van die twee bedrijven te verbieden", zei Laruelle. Ze verduidelijkte dat, volgens een recente controle, sinds de winter geen enkele komkommer ingevoerd werd.

De zaak toont volgens Laruelle ook de keerzijde van de mondialisering aan: "Een probleem met Spaanse komkommers, en Europa beeft".

Ook in Tsjechië, Oostenrijk en Frankrijk zijn al groenten uit de rekken gehaald. De EHEC-bacterie kan aan de basis liggen van bijzonder agressieve darminfecties die de dood tot gevolg kunnen hebben. Vooral oudere mensen en kinderen jonger dan vijf jaar zijn bijzonder kwetsbaar. (Belga/KVDA)

Ons land heeft beslist de import van komkommers afkomstig van twee Spaanse distributeurs te verbieden. De komkommers van die bedrijven zorgen vermoedelijk voor de gevallen van besmetting met de EHEC-bacterie die in Duitsland al aan 10 mensen het leven kostte. Dat laat minister van Landbouw Sabine Laruelle (MR) weten in de marge van de bijeenkomst van EU-landbouwministers in het Hongaarse Debrecen. "Ik heb het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) gevraagd de import van die twee bedrijven te verbieden", zei Laruelle. Ze verduidelijkte dat, volgens een recente controle, sinds de winter geen enkele komkommer ingevoerd werd. De zaak toont volgens Laruelle ook de keerzijde van de mondialisering aan: "Een probleem met Spaanse komkommers, en Europa beeft". Ook in Tsjechië, Oostenrijk en Frankrijk zijn al groenten uit de rekken gehaald. De EHEC-bacterie kan aan de basis liggen van bijzonder agressieve darminfecties die de dood tot gevolg kunnen hebben. Vooral oudere mensen en kinderen jonger dan vijf jaar zijn bijzonder kwetsbaar. (Belga/KVDA)