Met de hulp kunnen de VN-organisaties onder meer geneesmiddelen en isoleringsmateriaal tot in de getroffen West-Afrikaanse landen brengen. 'Hulpverleners moeten er vaak in bijzonder moeilijke omstandigheden hun werk doen en er is grote vraag naar geneesmiddelen en medische uitrusting', luidt het.

Ook transport van voedsel is mogelijk. 'De ebola-epidemie zorgt in de getroffen West-Afrikaanse landen immers voor een ernstige verstoring van de voedselbedeling, waardoor bovenop de gezondheidscrisis ook een voedselcrisis dreigt'.

De extra inspanning van ons land komt bovenop de 7 miljoen euro humanitaire hulp die De Croo eerder deze week al vrijmaakte voor de aanpak van de ebola-crisis door Artsen Zonder Grenzen, UNICEF en de Internationale Federatie van het Rode Kruis. (Belga/KVDA)

Met de hulp kunnen de VN-organisaties onder meer geneesmiddelen en isoleringsmateriaal tot in de getroffen West-Afrikaanse landen brengen. 'Hulpverleners moeten er vaak in bijzonder moeilijke omstandigheden hun werk doen en er is grote vraag naar geneesmiddelen en medische uitrusting', luidt het. Ook transport van voedsel is mogelijk. 'De ebola-epidemie zorgt in de getroffen West-Afrikaanse landen immers voor een ernstige verstoring van de voedselbedeling, waardoor bovenop de gezondheidscrisis ook een voedselcrisis dreigt'. De extra inspanning van ons land komt bovenop de 7 miljoen euro humanitaire hulp die De Croo eerder deze week al vrijmaakte voor de aanpak van de ebola-crisis door Artsen Zonder Grenzen, UNICEF en de Internationale Federatie van het Rode Kruis. (Belga/KVDA)