'Door het ontoereikende defensiebudget zullen we onze verplichtingen binnen de PESCO niet kunnen vervullen en zullen we het risico lopen uitgesloten te worden', waarschuwde de generaal-majoor. Dat zou betekenen dat België en de Belgische bedrijven niet kunnen deelnemen aan samenwerkingsprojecten binnen de PESCO.

'Omdat we de slechtste leerling van de klas zijn wat betreft het defensiebudget, zullen de andere landen niet geneigd zijn om met ons samen te werken om capaciteiten te ontwikkelen, want we zullen niet over de financiële middelen beschikken om de gezamenlijk ontwikkelde capaciteiten aan te schaffen', zei hij nog.

Boucké is de onderstafchef van het stafdepartement Strategie. 'Op het einde van de rekening zal dit alles nefast zijn voor onze economie en onze bedrijven, die internationale samenwerkingen aan hun neus zullen zien voorbijgaan', klonk het nog.

'Door het ontoereikende defensiebudget zullen we onze verplichtingen binnen de PESCO niet kunnen vervullen en zullen we het risico lopen uitgesloten te worden', waarschuwde de generaal-majoor. Dat zou betekenen dat België en de Belgische bedrijven niet kunnen deelnemen aan samenwerkingsprojecten binnen de PESCO. 'Omdat we de slechtste leerling van de klas zijn wat betreft het defensiebudget, zullen de andere landen niet geneigd zijn om met ons samen te werken om capaciteiten te ontwikkelen, want we zullen niet over de financiële middelen beschikken om de gezamenlijk ontwikkelde capaciteiten aan te schaffen', zei hij nog. Boucké is de onderstafchef van het stafdepartement Strategie. 'Op het einde van de rekening zal dit alles nefast zijn voor onze economie en onze bedrijven, die internationale samenwerkingen aan hun neus zullen zien voorbijgaan', klonk het nog.