Midden januari keerden twee Syriëbruiden terug naar Antwerpen. Ze waren hoogzwanger en hadden goede medische zorgen nodig. De Belgische autoriteiten zorgden voor de nodige ondersteuning om hen veilig naar hun vaderland te halen. Dat staat in Gazet van Antwerpen.

De twee Antwerpse vrouwen die zijn teruggekeerd, zijn bekeerlinge Tatiana Wielandt, de vrouw van de in Syrië gesneuvelde Noureddine Abouallal (de tweede man van Sharia4belgium), en B. Abouallal, de zus van de gesneuvelde. Haar man vecht nog altijd in Syrië.

Turkse grens

De families van de hoogzwangere vrouwen riepen de hulp in van de Belgische overheid. Een aantal diensten van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken werkten samen een plan uit, waarvan het fijne niet geweten is. De twee vrouwen moesten zelf zorgen dat ze tot over de Turkse grens geraakten en van dan af zou de Belgische overheid zorgen voor een veilige terugkeer.

Dienst deradicalisering

De officiële houding van Binnenlandse Zaken houdt in dat Belgen die geen strafbare feiten hebben gepleegd, mogen terug keren. De dienst deradicalisering in Antwerpen, die werd opgericht met geld van Binnenlandse Zaken naar aanleiding van de Syriëproblematiek, gaat zich met de vrouwen bezighouden. (Belga/SD)

De twee Antwerpse vrouwen die zijn teruggekeerd, zijn bekeerlinge Tatiana Wielandt, de vrouw van de in Syrië gesneuvelde Noureddine Abouallal (de tweede man van Sharia4belgium), en B. Abouallal, de zus van de gesneuvelde. Haar man vecht nog altijd in Syrië. De families van de hoogzwangere vrouwen riepen de hulp in van de Belgische overheid. Een aantal diensten van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken werkten samen een plan uit, waarvan het fijne niet geweten is. De twee vrouwen moesten zelf zorgen dat ze tot over de Turkse grens geraakten en van dan af zou de Belgische overheid zorgen voor een veilige terugkeer. De officiële houding van Binnenlandse Zaken houdt in dat Belgen die geen strafbare feiten hebben gepleegd, mogen terug keren. De dienst deradicalisering in Antwerpen, die werd opgericht met geld van Binnenlandse Zaken naar aanleiding van de Syriëproblematiek, gaat zich met de vrouwen bezighouden. (Belga/SD)